Σελίδες

About

16 Σεπτεμβρίου 2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ‏ ΔΔΕ ΠΕΛΛΑΣ



1.   Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Πέλλας συμμετείχε σε διεθνές σχέδιο εργασίας που πραγματοποιήθηκε στη Βαϊμάρη της Γερμανίας κατά το διάστημα 7-14 Αυγούστου 2015 με θέμα:
Η επινόηση του έθνους – Η επινόηση της Ευρώπης;

(The invention of   nation – The invention of Europe?)

2.   Η θεματική του σχεδίου, στο οποίο συμμετείχαν νέοι από τη Γερμανία, την Ελλάδα, την Αλβανία, τη FYROM, την Ουκρανία και τη Ρωσία, αφορούσε τον ρόλο του πολιτισμικού πλαισίου και της συλλογικής μνήμης στη διαμόρφωση των εθνικών ταυτοτήτων και, κατ’ επέκταση, τη σημασία των τελευταίων στη διαμόρφωση της ευρωπαϊκής ταυτότητας.

3.   Το σχέδιο εργασίας, εκτός από την παρακολούθηση διαλέξεων, αξιοποίησε μεθόδους και δραστηριότητες που βασίζονται στις αρχές τη μη τυπικής μάθησης (εργαστήρια, ομάδες συζήτησης, παρουσιάσεις) και πλαισιώθηκε με επισκέψεις στην πόλη της Βαϊμάρης και στα μουσεία της.

4.   Το σχέδιο εργασίας, που εντάσσεται στο πρόγραμμα ανταλλαγής νέων “Youth for Heritage”, πραγματοποιήθηκε με τη συνεργασία του Ευρωπαϊκού Κέντρου Εκπαίδευσης και Συνάντησης Νεολαίας (European Centre of Youth Education and Encounter) και χρηματοδοτήθηκε από το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα “You thin Action” στο πλαίσιο του Erasmus+.

5.   Την Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πέλλας εκπροσώπη­σαν οι μαθήτριες: Κανάκη Ζωή (Λύκειο Καλής), Λαζαρίδου Ασημίνα (1οΓΕΛ Γιαννιτσών) και Χατζή Μαρία-Αναστασία (1ο Λύκειο Έδεσσας). Τις μαθήτριες συνόδευσε η φιλόλογος του 1ουΓΕΛ Γιαννιτσών Αθανασίου Μαρία.





   Η ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ        ΘΕΜΑΤΩΝ Δ.Δ.Ε ΠΕΛΛΑΣ



                   ΑΝΤΩΝΙΑ ΠΟΛΥΞΕΝΙΔΟΥ