Σελίδες

About

28 Οκτωβρίου 2015

Οι ελιγμοί του F-16 και το μήνυμα του πιλότου: Το ΟΧΙ συμβολίζει την ενότητα των Ελλήνων(Δειτε το βιντεο)

Συγκινητικές στιγμές στην στρατιωτική παρέλαση της Θεσσαλονίκης. Σμηναγός πιλότος F-16 πραγματοποίησε εντυπωσιακούς ελιγμούς και έστειλε μήνυμα ενότητας σε όλους τους Έλληνες. Χωρίς κάγκελα και με διακριτική παρουσία της αστυνομίας οι εκδηλώσεις για την 28η Οκτωβρίου 
Χωρίς παρατράγουδα και χωρίς τις εντάσεις προηγούμενων ετών, ολοκληρώθηκε η στρατιωτική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη.
Τις εντυπώσεις στην παρέλαση "έκλεψαν" οι θεαματικοί ελιγμοί ακριβείας με μαχητικό αεροσκάφος F 16 που έκανε πάνω από το χώρο ο σμηναγός Λουκάς Θεοχαρόπουλος, ο οποίος ανήκει στη μονάδα αεροπορικών επιδείξεων της 115ης Πτέρυγας Μάχης στη Σούδα της Κρήτης και σήμερα απογειώθηκε από την 110η Πτέρυγα μάχης στη Λάρισα.
ADVERTISEMENT
Ο σμηναγός απευθύνθηκε σε όσους παρακολούθησαν την παρέλαση και η φωνή ακούστηκε από όλους με τα παρακάτω λόγια: "Καλημέρα Θεσσαλονίκη. Το "ΟΧΙ" συμβολίζει την ενότητα και αποφασιστικότητα των Ελλήνων. Παραμένει. Δυνατοί και περήφανοι ακολουθώντας τα χνάρια των προγόνων μας ας ατενίσουμε το μέλλον με αισιοδοξία. Χρόνια πολλά Ελλάδα".
Στον πιλότο του F 16 μίλησε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο οποίος είπε: "Κύριε Σμηναγέ, τα φτερά σας σκεπάζουν την χώρα και τον λαό μας. Να είσθε υπερήφανοι για την εθνική αποστολή σας. Ο Θεός μαζί σας".

  Η παρέλαση έγινε χωρίς τα κάγκελα των προηγούμενων χρόνων και με διακριτική την παρουσία της Αστυνομίας. Οι πολίτες πήραν θέσεις πολύ κοντά στην εξέδρα των επισήμων και κατά μήκος της διαδρομής, από όπου παρακολούθησαν την παρέλαση πεζοπόρων και μηχανοκίνητων πολιτικών και στρατιωτικών τμημάτων, ενώ από αέρος σε εντυπωσιακούς σχηματισμούς έκαναν την εμφάνιση τους μαχητικά αεροσκάφη και ελικόπτερα.