Σελίδες

About

27 Νοεμβρίου 2015

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΠΟΝΤΙΑΚΗΣ ΔΙΑΛΕΚΤΟΥ

Παράρτημα Γιαννιτσών: ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΟΙ ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΕΚΜΑΘΗΣΗΣ ΠΟΝΤΙΑΚΗΣ ΔΙΑΛΕΚΤΟΥTο Κε.Δι.Βι.Μ.2 ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΟΣ, πρόκειται να υλοποιήσει προγράμματα μαθημάτων ποντιακής διαλέκτου για ενήλικες.
Αναλυτικά:
* Το πρόγραμμα των μαθημάτων θα είναι διάρκειας 100 ωρών και θα καλύπτει τις θεματικές ενότητες όπως:

Ποντιακή διάλεκτος γλωσσικά φαινόμενα και δομές της διαλέκτου.
Ποντιακή λαογραφία η οποία θα βασίζεται σε παραδοσιακά ποντιακά τραγούδια, ιστορίες, έθιμα, παραμύθια, αινίγματα και ιστορικά δεδομένα της μακραίωνης πορείας του Πόντου.
Ποντιακή γαστρονομία.
Δημιουργία θεατρικής ομάδας με συμμετοχή των εκπαιδευομένων και παρουσίαση του θεατρικού έργου στο τέλος του προγράμματος σε αίθουσα της πόλης.
* Οι ώρες παρακολούθησης των μαθημάτων θα είναι κάθε Δευτέρα (19:00-21:30). Ο πρώτος κύκλος αναμένεται να ξεκινήσει τον Δεκέμβριο και θα διαρκέσει μέχρι τον Ιούλιο του 2016.
* Η εισηγήτρια των μαθημάτων είναι φιλόλογος εκπαιδευτικός πιστοποιημένη από το Υπουργείο Παιδείας ως εκπαιδεύτρια της Ποντιακής διαλέκτου με εμπειρία στην διδασκαλία για ενήλικες
* Στους συμμετέχοντες θα διανέμεται κατά την διάρκεια των μαθημάτων διδακτική ύλη σε έντυπη και ηλεκτρονική μορφή. .
* Μετά το πέρας του σεμιναρίου, όλοι οι συμμετέχοντες θα λάβουν Βεβαίωση Κατάρτισης, από το Κε.Δι.Βι.Μ.2 ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΟΣ .
* Το πρόγραμμα κατάρτισης είναι διαμορφωμένο ώστε να προσφέρει υψηλή ποιότητα μαθημάτων συνδυάζοντας ηλεκτρονικές παρουσιάσεις, παροχή σημειώσεων, ελεύθερες συζητήσεις παιχνίδι ρόλων κ.λπ. Για περισσότερες πληροφορίες και κατάθεση αιτήσεων συμμετοχής επικοινωνήστε με:
Κε.Δι.Βι.Μ.2 ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΟΣ Αναγεννήσεως 6 (δίπλα στην Κεντρική είσοδο του σταδίου Γιαννιτσών)
Υπεύθυνοι Προγράμματος : Κουτούδη Αντώνιο
Τηλέφωνο 2382083443
 και Πανίδη Αβραάμ στο τηλέφωνο
 2382026480 & 6948535595