Σελίδες

About

24 Νοεμβρίου 2015

Η οργάνωση μελών Σύριζα Κρύας Βρύσης και η τοπική κοινωνία ζητούν τη στήριξη της νομαρχιακής επιτροπής Σύριζα Ν.Πέλλας

Στα πλαίσια της αναδιάρθρωσης των Α/Τ και εν΄όψη της επικείμενης συνεδρίασης του Μαρτίου 2016 φημολογείται η κατάργηση του Α/Τα Κρύας Βρύσης.
Η οργάνωση μελών Σύριζα Κρύας Βρύσης και η τοπική κοινωνία ζητούν τη στήριξη της νομαρχιακής επιτροπής Σύριζα Ν.Πέλλας στο θέμα αυτό.
Η παραβατικότητα στην Κρύα Βρύση έχει αυξηθεί πάρα πολύ και μάλιστα σε ανησυχητικά επίπεδα (έχει την πρώτη θέση σε εγκληματικότητα σε όλη την Κεντρική Μακεδονία). Με την κατάργηση του Α.Τ. Κρύας Βρύσης θα μεγεθυνθούν περισσότερο τα προβλήματα αυτά. Ήδη τα φαινόμενα κλοπών έχουν αύξουσα τάση (έως και τέσσερις κλοπές την ημέρα).

Η διακίνηση ναρκωτικών είναι η μάστιγα της περιοχής γι’ αυτό και επιβάλλεται η ύπαρξη του Α.Τ. για τη αποτροπή τους. Είναι απαραίτητη η αστυνόμευση της περιοχής Λουδία μεταξύ των νομών Πέλλας – Ημαθίας γιατί και εκεί πραγματοποιούνται οι αγοροπωλησίες του λευκού θανάτου.
Χωρίς αστυνόμευση επίσης θα είναι ανύπαρκτη η ασφάλεια στη λειτουργία των υπηρεσιών όπως : Εθνική Τράπεζα, Τράπεζα Πειραιώς, Ταχυδρομείο, Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, Κέντρο Υγείας, Υποθηκοφυλακείο, Κέντρο εξέτασης υποψηφίων οδηγών, τέσσερα Δημοτικά Σχολεία, δύο Γυμνάσια, ένα Λύκειο, ένα Τεχνικό Επαγγελματικό Λύκειο, δύο Παιδικοί Σταθμοί, εφτά Φαρμακεία, τέσσερα σούπερ μάρκετ, πολλά εμπορικά καταστήματα (χρυσοχοεία κλπ), πολλά βενζινάδικα και καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος.
Το ανθρώπινο δυναμικό του Α.Τ Κρύας Βρύσης παρόλο που δεν είναι αριθμητικά αυτό που πραγματικά θα έπρεπε εν τούτοις καταβάλλει τεράστιες προσπάθειες και έχει καταφέρει πολλά για τη μείωση της παραβατικότητας ειδικά στη διακίνηση του λευκού θανάτου με συνεχείς συλλήψεις εμπόρων και διακινητών.
Η κατάργηση του ΑΤ θα επιφέρει δυσκολίες και σοβαρά προβλήματα στην καθημερινότητα των 6.500 κατοίκων της Κρύας Βρύσης και συνολικά 14.000 κατοίκων της ευρύτερης περιοχής.
Για όλα τα παραπάνω και για το γεγονός ότι δεν υπάρχουν λειτουργικά έξοδα (το κτήριο που στεγάζεται το ΑΤ Κρύας Βρύσης είναι ιδιόκτητο, το ρεύμα, το πετρέλαιο θέρμανσης και άλλα αναλώσιμα καλύπτονται από το Δήμο Πέλλας.
Η οργάνωση μελών ΣΥΡΙΖΑ Κρύας Βρύσης και η τοπική κοινωνία ζητούν από την Αστυνομική Δ/νση Πέλλας να ΜΗ συναινέσει στην κατάργηση του ΑΤ Κρύας Βρύσης και θεωρούν επιβεβλημένη τη συνέχιση της λειτουργίας του, με ταυτόχρονη ενίσχυση του ανθρώπινου δυναμικού και ότι άλλο συνεπάγεται.