Σελίδες

About

21 Νοεμβρίου 2015

ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ του ΚΚΕ με τον ΒΟΥΛΕΥΤΗ το Κόμματος ΓΙΑΝΝΗ ΔΕΛΗ στα χωριά της ΠΕΛΛΑΣ Αμπελιές & Π.Μυλότοπο.


Περιοδεία στα χωριά της Πέλλας Αμπελιές και Παλιό Μυλότροπο & επίσκεψη στο μπλόκο των αγροτών στον κόμβο Γυψοχωρίου - Τριφυλλίου στην Ε.Ο. Γιαννιτσών - Έδεσσας πραγματοποίησε κλιμάκιο της Τομεακής Επιτροπής Πέλλας του ΚΚΕ με επικεφαλής τον βουλευ-τή του Κόμματος Γιάννη Δελή.

Είναι η δεύτερη περιοδεία του βουλευτή του ΚΚΕ τις τελευταίες μέρες στην Πέλλα και είχε τη δυνατότητα συζητώντας με τους αγρότες της Πέλλας να ακούσει από πρώτο χέρι την αγανάκτηση τους για την εφαρμογή των προαπαιτούμενων του 3ου μνημονίου σε βάρος τους. Έρχονται αυτά παράλληλα με τις περικοπές των ενισχύσεων της νέας Κοινής Αγροτικής Πολιτικής της ΕΕ για την επόμενη περίοδο 2015-2020 κατά 50%, που θα χειροτερεύσουν ακόμη περισσότερο τη θέση αγροτών & κτηνοτρόφων οδηγώντας μεγάλο μέρος της μικρομεσαίας αγροτιάς στο ξεκλήρισμα σε όφελος των μεγαλοαγροτών-επειχειρηματιών.
Στις ομιλίες του ο Γιάννης Δελής επισήμανε τη θέση του Κόμματος για τον μονόδρομο επιβίωσης της μικρομεσαίας αγροτιά σε πορεία ανατροπής της αντιαγροτικής πολιτικής της ΕΕ, που εφαρμόζει κατά γράμμα και η «αριστερή» κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Απαντώντας και σε δικά τους ερωτήματα, τόνισε στους κατοίκους της περιοχής :

«Προχωράει η άγρια φοροληστεία της αγροτιάς από την συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με ταχύτατους ρυθμούς παράλληλα με την ανατροπή της κοινωνικής ασφάλισης, που είχε απομείνει. Έτσι θα υπάρχει ραγδαία αύξηση των ανασφάλιστων στον ΟΓΑ, που ήδη και με τα σημερινά υποτίθεται χαμηλά ασφάλιστρα πάνω από το 40% είναι ανασφάλιστοι. Θα γίνει τραγική η κατάσταση με τον τριπλασιασμό των εισφορών, που σχεδιάζεται. Το αποτέλεσμα είναι εκατοντάδες χιλιάδες οικογένειες να στερηθούν στοιχειώδους ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης.
Θέλουν με βάρβαρα οικονομικά μέτρα και οι αγρότες να πληρώσουν, μαζί με τους άλλους εργαζόμενους, το κόστος της κάλυψης των κρατικών ελλειμμάτων και χρεών για τη δημιουργία των πλεονασμάτων, που είναι απαραίτητα για την στήριξη της καπιταλιστικής ανάκαμψης.
Εφαρμόζοντας τα προαπαιτούμενα του 3ου μνημονίου προχωράνε άμεσα σε «μέτρα-φωτιά» για αγρότες & κτηνοτρόφους (Φορολογία από 13% σε 26% από το πρώτο ευρώ και στο σύνολο των εισοδημάτων, ενισχύσεων και αποζημιώσεων, Υπερτριπλασιασμό της προκαταβολής φόρου από 27,5% μέχρι και 100%, Έως και τριπλασιασμό της ασφαλιστικής εισφοράς στον ΟΓΑ, ενώ συζητείται και η διάλυση του ΟΓΑ,… ). Όλα αυτά είναι συνέχεια της αύξησης του ΦΠΑ από 13% σε 23% για αγροτικά εφόδια, σε είδη λαϊκής κατανάλωσης και υπηρεσίες, που ροκανίζουν το ήδη πετσοκομμένο εισόδημα της αγροτικής λαϊκής οικογένειας με την αύξηση στο κόστος παραγωγής.
Γι’αυτό είναι δίκαιη η αγανάκτηση, η οργή και ο αγωνιστικός αναβρασμός της αγροτιάς με διάφορες κινητοποιήσεις της σε όλη τη χώρα απέναντι στη νέα ΚΑΠ, απέναντι στη φοροληστεία και τη μείωση των κρατικών δαπανών για την ασφάλιση, την υγεία, την παιδεία κλπ.
Είναι μονόδρομος η κοινή δράση του φτωχού αγρότη, του μισθωτού εργαζόμενου, του επαγγελματοβιοτέχνη, για να πληρώσουν αυτοί που ευθύνονται.
Η επιβίωση απέναντι στη φιλομονοπωλιακή πολιτική της ΕΕ και των κυβερνήσεων αναδεικνύει την ανάγκη αλλαγής του συσχετισμού δυνάμεων υπέρ του λαϊκού παράγοντα, με την ενδυνάμωση της συμμαχίας με τους εργάτες, τους μικροεπαγγελματίες, τις γυναίκες και τη νεολαία των λαϊκών οικογενειών».