Σελίδες

About

30 Ιανουαρίου 2016

Όριο 600 ευρώ το μήνα στις εισφορές ασφάλισης και μικρό αφορολόγητο

Τις πρώτες γέφυρες ανάµεσα στα µπλόκα και στο Μαξίµου, επιχειρούν να στήσουν τα τελευταία 24ωρα επίλεκτα στελέχη της κοινότητας των φοροτεχνικών, που αναγνωρίζονται ως έγκριτοι από τις «αντιµαχόµενες» πλευρές.
Οι τελευταίες πληροφορίες θέλουν τις ζυµώσεις να πηγαίνουν καλά και την κυβέρνηση να αποδέχεται την ανάγκη ουσιαστικής επανεξέτασης των δεδοµένων. Πρόθυµοι για παραχωρήσεις δείχνουν και οι αγρότες, µε Νίκαια, Τέµπη και Προµαχώνα µετά από καιρό σε κοινή γραµµή.
Η πρόταση της Πανελλήνιας Οµοσπονδίας Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελµατιών αποτελεί µια βάση για να βρεθεί µία λύση.  Σήµερα, όπως αναφέρει σε ανακοίνωση της, η ανώτερη υποχρεωτική ασφαλιστική κλάση του ΟΑΕΕ αντιστοιχεί σε ετήσιο φορολογητέο εισόδηµα περίπου 20.000 ευρώ, το οποίο όµως µετά από φόρο, φορολογικές επιβαρύνσεις,προκαταβολές φόρου και ασφάλιστρα καταλήγει µικρότερο από εισόδηµα ανειδίκευτου εργάτη,ήτοι γύρω από τα 600 ευρώ.  ∆ηλαδή το διαθέσιµο εισόδηµα για 20.000 ευρώ είναι το 36,3% του φορολογητέου εισοδήµατος (προ ασφαλίστρων και φόρων)