Σελίδες

About

25 Ιανουαρίου 2016

Δίωροι αποκλεισμοί σε κομβικά σημεία στη βόρεια Ελλάδα

Σε δίωρο αποκλεισμό δρόμων αποφάσισαν να προχωρήσουν αγρότες της βόρειας Ελλάδας. Λίγο πριν τις 14:00, σε επ' αόριστον κλείσιμο προχώρησαν τα μπλόκα στο τελωνείο του Προμαχώνα, στα σύνορα της Ελλάδας με τη Βουλγαρία, αλλά και στον κόμβο της Κουλούρας, στην Εγνατία Οδό, Θεσσαλονίκης-Βέροιας. Από τις 20 Ιανουαρίου κλειστός είναι ο κόμβος στα Κερδύλλια επί της Εγνατίας Οδού.

Στον βόρειο Έβρο στον κόμβο των Καστανιών, έγινε το πρωί μια ώρα συμβολικός αποκλεισμός, ενώ στο νότιο Έβρο οι αγρότες προχωρούν σε αποκλεισμούς στο τελωνείο των Κήπων 12 με 2 το μεσημέρι και 5 με 7 το απόγευμα.
Στην Χρυσούπολη κλειστή επ’ αόριστον και στα δύο ρεύματα η Εγνατία και οι παρακαμπτήριοι παραμένουν κλειστοί 12 με 2 το μεσημέρι. Αντίστοιχα κλειστό και το τελωνείο Εξοχής στη Δράμα, την ίδια ώρα το μεσημέρι.
Στον κόμβο Κερδυλλίων κλειστή η Εγνατία και στα δύο ρεύματα από την περασμένη εβδομάδα και 12 με 2 κλειστές και οι παρακαμπτήριοι.
Στο Κιλκίς, οι αγρότες πραγματοποίησαν πορεία μέσα στην πόλη και αποκλεισμό του κτηρίου της αντιπεριφέρειας ως τις 2 το μεσημέρι και το βράδυ 7-9 θα κλείσει ο κόμβος Μαυρονερίου, που πάει προς Θεσσαλονίκη, Δοϊράνη, Προμαχώνα.
Οι αγρότες από το μπλόκο του Πολυκάστρου από το περασμένο Σάββατο έχει πάει στο τελωνείο των Ευζώνων, το οποία και παραμένει κλειστό 12 με 2 το μεσημέρι και 7 με 9 το απόγευμα.

Στο Φανάρι του χωριού Γέφυρα από τις 12 ως τις 2 το μεσημέρι, περίπου 400 τρακτέρ από τα μπλόκα Χαλκηδόνας Γιαννιτσών απέκλεισαν το δρόμο, έχυσαν γάλα και έκαψαν και άχυρα.
Οι αγρότες από το Βελβεντό Κοζάνης από τις 12 ως τη 1 το μεσημέρι, για μία ώρα, έκλεισαν έναν επαρχιακό δρόμο.
Στην Κουλούρα από τις 2 ως τις 3 οι αγρότες ανακοίνωσαν ότι κλείνουν και τα δύο ρεύματα της Εγνατίας. Αντίστοιχα ο κόμβος στα Μάλγαρα είναι κλειστός 12 με 2 το μεσημέρι και 7 με 9 το απόγευμα, ενώ στο Νησέλι Ημαθίας κλειστά και τα δύο ρεύματα της Εγνατίας.