Σελίδες

About

22 Ιανουαρίου 2016

Μουδιασμένη η κυβέρνηση απ'την ορμή των τρακτέρ, κλείνουν Τέμπη, Εγνατία

Τα πρόσωπα που κυριαρχούν στα σημεία των συγκεντρώσεων είναι νέα παιδιά, με συγκροτημένο λόγο για τα αγροτικά πράγματα.Παρακαταθήκη για τις εξελίξεις στον αγροτικό χώρο αναμένεται να αποτελέσει η τεράστια κινητοποίηση των τρακτέρ κατά μήκος του εθνικού οδικού δικτύου, ανεξάρτητα από την έκβαση που θα έχει η συγκεκριμένη αντιπαράθεση σε φορολογικά και ασφαλιστικό.

Τα πρόσωπα που κυριαρχούν στα σημεία των συγκεντρώσεων είναι νέα παιδιά, με συγκροτημένο λόγο για τα αγροτικά πράγματα.
Οι τελευταίες πληροφορίες κάνουν λόγο για 7.000 τρακτέρ τα οποία έχουν παραταχθεί σε κρίσιμους εθνικούς κόμβους και ήδη κάνουν δύσκολη τη ζωή της κυβέρνησης, που είχε μάθει αλλιώς.
Σημειωτέον ότι πρόκειται για την πρώτη γενικευμένη εκδήλωση διαμαρτυρίας ενάντια στις επιλογές της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, η οποία πυροδοτείται σε μεγάλο βαθμό από τις τελευταίες επιλογές στο ασφαλιστικό και έρχεται να αλλάξει ριζικά τόσο τις παγιωμένες αντιλήψεις όσο και την ανθρωπογεωγραφία στον αγροτικό χώρο.
Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι τα πρόσωπα που κυριαρχούν τα τελευταία 24ωρα τόσο στα κατά τόπους σημεία των συγκεντρώσεων, όσο και στα τηλεοπτικά παράθυρα, είναι νέα παιδιά, με συγκροτημένο λόγο για τα αγροτικά πράγματα, τα οποία, όπως όλα δείχνουν θα αποτελέσουν τη νέα γενιά εκπροσώπων των αγροτών.
Αυξάνουν την πίεση οι αγρότες
Ένα βήμα παρακάτω τον αγώνα πάνε από Παρασκευή 22 Ιανουαρίου οι αγρότες, μετά την απόφαση να προχωρήσουν σε κλείσιμο των Τεμπών και του τελωνείου στον Προμαχώνα , το μεσημέρι από τις 12 ως τις 2μ.μ.
Οι αγρότες και τα συντονιστικά τους εκτιμούν ότι η κυβέρνηση βρίσκεται με το «πιστόλι στον κρόταφο» και πως πρέπει να διατηρήσουν τη δυναμική που ανέπτυξαν από την Τετάρτη 20 Ιανουαρίου, αλλά και να ενισχύσουν τη δημοσιότητα που έλαβε το θέμα, ούτως ώστε να ενημερωθεί όλη η κοινή γνώμη για το πόσο καταστροφικά είναι τα μέτρα κατά του αγροτικού κόσμου.
Εν τω μεταξύ, κραδασμούς στη συνοχή της κυβέρνησης προκαλεί το ολοένα και μαζικότερο κύμα αντίδρασης του αγροτικού κόσμου ενάντια στα μέτρα για φορολογικό και ασφαλιστικό που προωθεί η κυβέρνηση.
Οι αγρότες, των οποίων την ορμή είχαν υποτιμήσει σε μεγάλο βαθμό στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης αλλά και στο Μαξίμου, όχι μόνο παραμένουν στους δρόμους με τα τρακτέρ τους, αλλά και ενισχύουν τις δυνάμεις τους, προειδοποιώντας παράλληλα πως θα σκληρύνουν τη στάση τους, αν δεν αποσυρθούν τα εξοντωτικά γ’ αυτούς μέτρα.
Η πίεση των συντελεστών της αγροτικής παραγωγής της κυβέρνησης και των 7.000 τρακτέρ τους που βρίσκονται διάσπαρτα στην ελληνική ύπαιθρο και σε καίρια σημεία, είναι τέτοια που προμηνύει εξελίξεις. Ενδεικτική του κλίματος που επικρατεί στο εσωτερικό της κυβέρνησης, είναι και το γεγονός πως ο κυβερνητικός βουλευτής Γιάννης Μιχελογιαννάκης ξεκαθάρισε ήδη πως δεν πρόκειται να ψηφίσει τα συγκεκριμένα μέτρα στη Βουλή εάν δεν υπάρξουν δραματικές αλλαγές.
Σύμφωνα με τα Κρητικά ΜΜΕ o κ. Μιχελογιαννάκης δήλωσε ότι «τριπλασιασμό των εισφορών του ΟΓΑ κι αυτά τα αστεία με τις εισφορές των επαγγελματιών εγώ δεν ψηφίζω!» ενώ επέκρινε τα κυβερνητικά στελέχη «που φέρνουν τέτοια νομοσχέδια και υπολογίζουν με προχειρότητες και στοιχεία της πλάκας αυτά τα πράγματα».
Σύμφωνα με τον κ. Μιχελογιαννάκη, ο Τσίπρας με 153 βουλευτές μπορεί να μείνει στην κυβέρνηση εάν ακούσει τους βουλευτές, αλλά διευκρίνισε πως εάν προχωρήσουν σε αυτά τα μέτρα, «είναι λάθος και εγκλήματα».