Σελίδες

About

17 Ιανουαρίου 2016

Κρύβει παγίδες ο καθησυχασμός ΟΠΕΚΕΠΕ για μη υποβολή ενστάσεων

Κινδύνους απώλειας δικαιωµάτων κρύβουν οι προτροπές ΟΠΕΚΕΠΕ για µη υποβολή ενστάσεων, γιατί θα γίνει αυτόµατη διόρθωση, όπως αποκαλύπτει το σχετικό ρεπορτάζ της εφημερίδας Agrenda, που κυκλοφορεί το Σάββατο 16 Ιανουαρίου.
Σημειωτέον ότι σε διαµαρτυρίες αγροτών χωρίς προηγούµενο οδηγούν οι µέχρι τώρα επιλογές της κυβέρνησης σε ασφαλιστικό και φορολογία. Όπως θα διαβάσετε στη σαββατιάτικη Agrenda, ειδικά οι προτεινόµενες ασφαλιστικές εισφορές µοιάζουν µε σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι της οργής και τώρα, η επόµενη πράξη του δράµατος αναµένεται να ξετυλιχθεί στις εθνικές οδούς.
Ενημερωθείτε ακόμα από την Agrenda για το πως υποχρεώνονται να πάρουν πίσω το ασφαλιστικό. Στη λογική του… όποιον αρπάξουµε, κινείται η κυβερνητική πρόταση για το ασφαλιστικό, πράγµα το οποίο επέβαλε ακόµα και στις Βρυξέλλες να την επιστρέψουν προς περαιτέρω µελέτη.
Ακόμα, μόνο σε αυτό το φύλλο της εφημερίδας, πιέζει την αγορά το χρέος του ΦΠΑ. Όπως θα διαβάσετε, στις τιµές παραγωγού επιστρέφει το βάρος του ΦΠΑ, που οφείλει το κράτος στους εξαγωγείς αγροτικών προϊόντων. Η «εσωστρέφεια» που δηµιουργεί, κάνει τους µεταπράτες και τις αλυσίδες λιανικής να αλωνίζουν
Αναλυτικό ρεπορτάζ για το μέλλον της ΠΑΣΕΓΕΣ που πάει σε εκκαθάριση. Ο κύβος ερρίφθη για εκκαθάριση της ΠΑΣΕΓΕΣ στην τελευταία συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου. Άγνωστο, όµως, τι θα ακολουθήσει.