Σελίδες

About

11 Φεβρουαρίου 2016

Η ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΚΑΙ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ Ο ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΕΚΟΨΕ ΤΗΝ ΠΙΤΑ ΤΗΣ



Την 31/01/2016 η ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΚΑΙ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ «Ο ΦΙΛΙΠΠΟΣ» πραγματοποίησε μεσημεριανή εκδήλωση κοπής της βασιλόπιτας στο φιλόξενο χώρο του Restaurant “PIZZA HOUSE” στα Γιαννιτσά. Παρευρέθηκαν πλήθος μελών και φίλων της εταιρείας.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους :
Ο Βουλευτής και τ. Υπουργός κ. Καρασμάνης Γεώργιος Ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ.Θεοδωρίδης Θεόδωρος Ο Δήμαρχος Πέλλας κ.Στάμκος Γρηγόρης Η Περιφερειακή Σύμβουλος Πέλλας κα. Ζωγράφου-Τσαντάκη Μαρία Ο Πρόεδρος της ΔΙΚΕΠΑ Πέλλας κ. Μπαλτζίδης Κων/νος Ο Πρόεδρος της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Πέλλας κ. Αντωνίου Αστέριος Ο Διευθυντής του Τμήματος Ασφαλείας Γιαννιτσών κ. Περδικάτσης Πέτρος Ο Πρόεδρος του Εκπολιτιστικού Ομίλου η «ΠΕΛΛΑ» κ. Δόντσιος Γεώργιος, με αρκετά μέλη του Ομίλου Ο Προϊστάμενος της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας Ν. Πέλλας κ. Τσαντάκης Τρύφων Ο Πρόεδρος του ΦΟΟΓ Γιαννιτσών κ. Ξανθόπουλος Γεώργιος Ο Επίκουρος Καθηγητής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων κ. Παπαγεωργίου Γεώργιος Ο πρ. Δήμαρχος Γιαννιτσών και Διοικητής του Νοσοκομείου Γουμένισσας κ.Βαμβίνης Στυλιανός
Κατά τη σύντομη ομιλία του ο Πρόεδρος της ΙΣΤΟΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ ‘’Ο ΦΙΛΙΠΠΟΣ’’ κ. Κάμτσης Κων/νος ανέφερε τα εξής :
«Να ευχαριστήσουμε κατ’ αρχήν τα μέλη και τους φίλους της Εταιρείας, οι οποίοι με τη συνδρομή τους, τη συμμετοχή τους στις εκδρομές και στις συνεστιάσεις συμβάλλουν στην εξοικονόμηση των αναγκαίων πόρων για την πραγματοποίηση των δραστηριοτήτων μας. Μεταξύ των παρευρισκομένων στη σημερινή εκδήλωση διακρίνω αρκετά από τα ιδρυτικά μας μέλη, τα οποία είναι ενεργά από το 1992 και να τονίσω τους άρρηκτους δεσμούς διαχρονικά όλων των μελών με την Εταιρεία.
Να στείλουμε εγκάρδιο χαιρετισμό και να ευχηθούμε υγεία στο ζεύγος Κων/νου και Παναγιώτας Τάντση, οι οποίοι έκαναν πάρα πολλά για την Εταιρεία και δεν βρίσκονται σήμερα μαζί μας.
Ευχαριστούμε :
Tο Οινοποιείο του κ. Λίγα Θωμά για την προσφορά κρασιών στους ομιλητές του Ανοικτού Λαϊκού Πανεπιστημίου. To Λογιστικό Γραφείο του κ. Πανίδη Αβραάμ για την πολύτιμη συνδρομή του σε φοροτεχνικά θέματα. Τον κ. Δόκα Μιχαήλ, από τα ιδρυτικά μέλη μας, ο οποίος μέχρι και σήμερα μας στηρίζει με πολλούς τρόπους. Τον Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας κ. Θεοδωρίδη Θεόδωρο και την Περιφερειακή Σύμβουλο κα.Ζωγράφου-Τσαντάκη Μαρία για το ενδιαφέρον τους, προκειμένου να επαναλειτουργήσει το Ιστορικό και Λαογραφικό Μουσείο. Ήδη έχει επιλεγεί η ανάδοχος εταιρεία και πρόκειται να ξεκινήσει σύντομα τις εργασίες ανακαίνισης του κτηρίου.
Τον Δήμαρχο Πέλλας κ.Στάμκο Γρηγόρη και τον Πρόεδρο της ΔΙΚΕΠΑ Πέλλας κ. Μπαλτζίδη Κων/νο για την αμέριστη συμπαράσταση τους.
Θερμές ευχαριστίες για τη συνεργασία τους : Στον πρώην Πρόεδρο κ.Ιωαννίδη Χρηστάκη, στα πρώην μέλη ΔΣ Παπαλαζάρου Ιωάννη, Χατζηβρέττα Δημήτριο και Παπαδόπουλο Κυριάκο, στον Δ/ντη του 2ου Γυμνασίου Γιαννιτσών κ. Κενανίδη Λάζαρο, στα μέλη των επιτροπών του περιοδικού ‘’ΦΙΛΙΠΠΟΣ’’ και του Ανοικτού Λαϊκού Πανεπιστημίου και στο αναπληρωματικό μέλος του ΔΣ. Κ.Παρανό Μηνά.
Κυρίες και Κύριοι,
Μεταξύ των σκοπών μας περιλαμβάνεται και η καταγραφή και προβολή της τοπικής μας παράδοσης και ιστορίας. Για το λόγο αυτό θα παρακαλέσω και πάλι να μας προσκομίσετε παλιές φωτογραφίες, έγγραφα και εκθεσιακό υλικό για το Μουσείο. Να επισκεφθείτε επίσης τα γραφεία μας για να καταγράψουμε ενθυμίσεις, έθιμα και ιστορικά γεγονότα από την πόλη μας και ευρύτερα από την Κεντρική Μακεδονία.
Σας ευχόμαστε Χρόνια Πολλά, καλά και ευλογημένα από το Θεό. Καλή και δημιουργική Χρονιά με υγεία, αισιοδοξία και ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον.
Όσον αφορά στην ευχή για δημιουργική χρονιά εκτιμώ ότι, τη δημιουργικότητά μας την εξαντλήσαμε πέρυσι στις βιοτικές μέριμνες, στα υλικά αγαθά και στις χρηματοοικονομικές συναλλαγές, κάτω από συνθήκες άγχους, αγανάκτησης φόβου και αβεβαιότητας για το αύριο. Εύχομαι φέτος να αποκτήσει, εκτός από τις παραπάνω μέριμνες και ποιοτικά χαρακτηριστικά. Να διαβάσουμε καλά βιβλία, να ακούμε ωραία μουσική, να γελάσουμε και να τραγουδήσουμε, να στοχαστούμε και να ονειρευτούμε ένα καλύτερο μέλλον, να βοηθήσουμε τους συνανθρώπους μας, προσφέροντάς τους αυτά που τους λείπουν και τα διαθέτουμε σε αφθονία εμείς, να βρίσκουμε χρόνο για προσευχή που σημαίνει επικοινωνία με το Θεό.
Τέλος να κάνουμε την αυτοκριτική μας για τη χρονιά που πέρασε, να βάλουμε νέους φιλόδοξους στόχους και να αγωνιστούμε για να τους πετύχουμε. Να δημιουργήσουμε ευκαιρίες από αυτά που μας απειλούν και να μετατρέψουμε σε δυνατότητες τις αδυναμίες μας.
Να ευχαριστήσουμε από καρδιάς τους μουσικούς μας για το πολύ ωραίο πρόγραμμα που μας χάρισαν. Τον δεξιοτέχνη του ακκορντεόν κ. Αναστάσιο Μαχαιρίδη, τον ταλαντούχο στο μπουζούκι κ. Ιωακείμ Χατζηδήμου και τον καλλίφωνο τραγουδιστή και μέλος της Εταιρείας μας κ. Τρύφωνα Μπόσκο, ιεροψάλτη, διπλωματούχο καθηγητή της Βυζαντινής Μουσικής που διδάσκει στη Σχολή της Ιεράς Μητροπόλεως Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας.
Υστ. Τα φλουριά στις βασιλόπιτες, το μεν ένα έτυχε στο κομμάτι της Εταιρείας, το δε άλλο σ’ αυτό του πρώην Προέδρου της κ. Ιωαννίδη Χρηστάκη.