Σελίδες

About

25 Φεβρουαρίου 2016

Τι αποφασίστηκε στη συνάντηση Τσίπρα-αγροτών;




Στη σκιά της εισαγγελικής παρέμβασης για τα μπλόκα των αγροτών, από την οποία...
το Μαξίμου πήρε αποστάσεις, έγινε στις 10:30 το νέο ραντεβού του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τους αγρότες. Αυτή τη φορά, την πόρτα του Μεγάρου Μαξίμου περασαν οι αγρότες από το μπλόκο της Νίκαιας. Με τρεις εκπροσώπους θα συμμετάσχει το μπλόκο της Νίκαιας στην συνάντηση με τον πρωθυπουργό, την οποία είχαν ζητήσει οι εκπρόσωποι 69 μπλόκων που συμμετείχαν την περασμένη Κυριακή, σε συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε στο Πνευματικό Κέντρο Νίκαιας.

Η προηγούμενη συνάντηση ήταν πεντάωρη. Αυτή κράτησε τελικά 2,5 ώρες.

«Είμαστε 40 μέρες στον αγώνα. Αυτός ο αγώνας αφήνει παρακαταθήκη για το κίνημα. Θα συνεχιστεί ο αγώνας μαζί με τους εργαζόμενους τους αυτοαπασχολούμενους τα λαικά στρώματα. Μπορούμε να πούμε ότι για πρώτη φορά συζήτησαν αφορολόγητο.

Θα περιμένουμε να δούμε τι προβλέπει ο νόμος. Παραμένουμε σε ετοιμότητα για συνέχιση του αγώνα. Να ξεκαθαρίσουμε ότι δεν αγωνιζόμαστε για τον εαυτό μας. Μας στήριξε το 80% του λαού. Για το ασφαλιστικό ζητήσαμε να αποσυρθεί και κάναμε την δική μας πρόταση.

Ζητήσαμε να σταματήσει κάθε δίωξη σε αγροτοδικεία. Μπορεί να γίνει με μια τροπολογία στη Βουλή. Εμείς δεν διαπραγματευόμαστε με βάση το τι έλεγε το Μνημόνιο. Εμείς διαπραγματευόμαστε για να ικανοποιήσουμε τις ανάγκες μας και να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε στα χωριά μας. Καλά κρατεί ο δικός μας αγώνας».

Το αν θα συνεχιστεί ο αγώνας θα το αποφασίσουν οι συνελεύσεις, είπε ο κ. Μπούτας. Εμείς εκφράζουμε με τα αιτήματά μας τα αιτήματα της μικρομεσαίας αγροτιάς, είπε ακόμα.