Σελίδες

About

29 Φεβρουαρίου 2016

Ανοικτό Λαϊκό Πανεπιστήμιο Γιαννιτσών: Τα Μέταλλα στους ζωντανούς οργανισμούς. Σημαντικοί παράγοντες τοξικότητας και φάρμακα, η επόμενη εκδήλωση.

Σας προσκαλούμε να τιμήσετε με την παρουσία σας την δέκατη τρίκτη εκδήλωση της 20ης περιόδου 2015 – 2016 του Ανοικτού Λαϊκού Πανεπιστημίου Γιαννιτσών, που διοργανώνεται από την Ιστορική και Λαογραφική Εταιρεία Γιαννιτσών "Ο ΦΙΛΙΠΠΟΣ" με τη συνεργασία  της ΔΗ.Κ.Ε.Π.Α. του Δήμου Πέλλας,

την Δευτέρα 7 Μαρτίου 2016 και ώρα 19.30' στην Αίθουσα Συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Πέλλας στα Γιαννιτσά.
             ΘΕΜΑ: «Μέταλλα στους ζωντανούς οργανισμούς. Σημαντικοί παράγοντες τοξικότητας και φάρμακα».

ΟΜΙΛΗΤΗΣ:  Ο Γιαννιτσιώτης πανεπιστημιακός, κ. Ιωάννης Πλακατούρας, Καθηγητής Ανόργανης Χημείας, του Τμήματος Χημείας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Η επιστημονική ανάπτυξη τον 20ο αιώνα προκάλεσε την ανατροπή πολλών δοξασιών, και μια από της ανατροπές αυτές ήταν των εννοιών «Ανόργανο – αυτό που δεν έχει σχέση με τη ζωή» και «Οργανικό – έχει σχέση με την ύπαρξη της ζωής και περιέχει συνήθως ενώσεις του άνθρακα». Έτσι, μέσα από την επιστημονική έρευνα, αποκαλύφθηκε ο σημαντικός ρόλος πολλών μετάλλων στη ζωή
   Στην παρούσα ομιλία γίνεται μια ανασκόπηση των σημαντικών μετάλλων για τη ζωή και του τρόπου δράσης τους και συζητείται ο τρόπος και οι αιτίες που βρέθηκαν στους ζωντανούς οργανισμούς. Αναλύεται η λειτουργία μερικών σημαντικών βιολογικών μετάλλων όπως π.χ. ο σίδηρος και παρουσιάζεται η δράση μερικών φαρμακευτικών σκευασμάτων που περιέχουν επίσης μέταλλα.

Παρακαλούμε για την προσέλευσή σας.
                                                                 
                                                                ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ