Σελίδες

About

11 Φεβρουαρίου 2016

Τραγωδία στο Αιγαίο

Picture21 Λίγο μετά τις 11 το πρωί βρέθηκαν οι σοροί των δύο εκ των τριών χειριστών του ελικοπτέρου τύπου Agusta Bell 212ASW/EW, που συνετρίβη τα ξημερώματα της Πέμπτης, στη νήσο Κίναρο.

Στο ελικόπτερο επέβαιναν ο κυβερνήτης, υποπλοίαρχος Αναστάσιος Τουλίτσης, 36 ετών, ο συγκυβερνήτης, υποπλοίαρχος Κωνσταντίνος Πανανάς, 34 ετων και ο ναυτίλος, ανθυπασπιστής Ελευθέριος Ευαγγέλου, 36 ετών. Και οι τρείς ήταν παντρεμένοι και όλοι εκτός του Τουλίτση είχαν παιδιά.
Ο Αναστάσιος Τουλίτσης ήταν πολύ έμπειρος χειριστής με περισσότερες από 1300 ώρες πτήσης στα συγκεκριμένα ελικόπτερα στο ενεργητικό του.
Το ελικόπτερο τύπου Agusta Bell 212ASW/EW, με το τριμελές πλήρωμα, μετείχε σε βραδινή άσκηση του Πολεμικού Ναυτικού, στο πλαίσιο του σεναρίου άσκησης «Αστραπή 2/16″.  Στο ελικόπτερο επέβαιναν ο κυβερνήτης, υποπλοίαρχος Αναστάσιος Τουλίτσης, 36 ετών, ο συγκυβερνήτης, υποπλοίαρχος Κωνσταντίνος Πανανάς, 34 ετων και ο ναυτίλος, ανθυπασπιστής Ελευθέριος Ευαγγέλου, 36 ετών.
Το ελικόπτερο είχε απονηωθεί από την φρεγάτα «Νικηφόρος Φωκάς» στις 02:45 τα ξημερώματα της Πέμπτης, με αποστολή τον εντοπισμό στόχων επιφανείας στην περιοχή της Κινάρου, δυτικά της Λέρου. Το ίχνος του χάθηκε λίγο αργότερα.