Σελίδες

About

18 Μαΐου 2016

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΝ κ. Σ. Τ. ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΝΗΜΗΣ ΤΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΟΥ ΠΟΝΤΟΥ

Σε απάντηση της επιστολής του κ. Τάσου Σιώνη σχετικά με την ημερομηνία και τον τόπο διεξαγωγής των επίσημων εκδηλώσεων μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, ως Γραφείο Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας θα θέλαμε να αναφέρουμε τα εξής προς αποκατάσταση της αλήθειας στις ανακρίβειες της επιστολής του κ. Σιώνη.


Πρώτον, με βάση το Π.Δ. 99/1994 (ΦΕΚ 78/Α/1994) και, ειδικότερα, στο άρθρο 1 ορίζεται η ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου. Συγκεκριμένα, στην παράγραφο 1, ΄΄ορίζεται η 19η Μαΐου ως ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου. Οι εκδηλώσεις έχουν πανελλήνιο χαρακτήρα και πραγματοποιούνται σε ολόκληρη την επικράτεια. Επίσης, στην παράγραφο 2 αναφέρεται ότι αν η 19η Μαΐου δεν συμπίπτει να είναι μέρα Κυριακή, ο εορτασμός γίνεται την πρώτη Κυριακή μετά τις 19 Μαϊου΄΄. Για το λόγο αυτό, άλλωστε, οι φετινές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται την Κυριακή 22 Μαΐου 2016 σε όλη την Επικράτεια.

Δεύτερον, την Πέμπτη 29/4/2011 λήφθηκε η ομόφωνη απόφαση των Ποντιακών Σωματείων για την πραγματοποίηση μίας, κεντρικής εκδήλωσης, η οποία θα πραγματοποιείται κάθε χρόνο σε διαφορετική έδρα από τους τέσσερις Δήμους της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας. Την απόφαση αυτή σεβόμαστε και πραγματοποιούμε τις εκδηλώσεις μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου τα τελευταία έξι (6) χρόνια χωρίς ίχνος πολιτικής σκοπιμότητας. Αρχής γενομένης από την Έδεσσα το 2011, οι εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν το 2012 στα Γιαννιτσά, το 2013 στη Σκύδρα, το 2014 στην Αριδαία, το 2015 στην Έδεσσα και σε λίγες ημέρες πραγματοποιούνται στα Γιαννιτσά.

Τέλος, παραμένουμε στη διάθεσή σας για οποιεσδήποτε πληροφορίες.