Σελίδες

About

16 Μαΐου 2016

ΔΙΕΘΝΗΣ ΗΜΕΡΑ ΜΟΥΣΕΙΩΝ

Με αφορμή τον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων, το Αρχαιο-λογικό Μουσείο Πέλλας έχει προγραμματίσει τις ακόλουθες εκπαιδευτικές δράσεις:

Τετάρτη 18 Μαΐου 2016
«Στην Αγορά συναθροισμένοι»: εκπαιδευτικό πρόγραμμα για μαθη-τές/μαθήτριες Ε΄-ΣΤ΄ Δημοτικού. Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να κατανοήσουν τη λειτουργία ενός δημόσιου κοινωνικού χώρου, της μεγαλύτε-ρης αγοράς του αρχαίου κόσμου. Μέσα από την καθοδήγηση, την παρατήρη-ση, τις ερωταποκρίσεις, ειδικά φύλλα εργασίας, ειδική ηλεκτρονική εφαρμο-γή, αλλά και το θεατρικό παιχνίδι θα γνωρίσουν ότι η αγορά είναι αφενός έ-νας χώρος ποικίλων δραστηριοτήτων παραγωγικού και οικονομικού χαρα-κτήρα και αφετέρου ένας χώρος διοικητικής, κοινωνικής και πολιτικής δρά-σης. Με τη διανομή, τέλος, συγκεκριμένων ρόλων (λ.χ. καταστηματάρχες, πε-λάτες, τεχνίτες, δούλοι, γραφείς, κλπ), τη συλλογική εργασία και τον αυτο-σχεδιασμό, θα προχωρήσουν, βάσει και των δικών τους βιωματικών εμπει-ριών, στη σύνθεση και παρουσίαση όλων των πληροφοριών που συνέλεξαν.
Διάρκεια προγράμματος: 60-90΄.
(Αρχαιολογικό Μουσείο Πέλλας, Ώρα: 09.00,
κατόπιν τηλεφωνικής συνεννόησης)
«Δημόσιος βίος και Αγορά... στο Μουσείο»: ξενάγηση για τους ενήλικες στην αντίστοιχη εκθεσιακή ενότητα από Αρχαιολόγο της Εφορείας Αρχαιοτήτων Πέλλας.
(Αρχαιολογικό Μουσείο Πέλλας, ώρα 13.00).

Πέμπτη 19 Μαΐου 2016
«Στην Αγορά συναθροισμένοι»: επανάληψη του εκπαιδευτικού προγράμ-ματος για μαθητές/μαθήτριες Ε΄-ΣΤ΄ Δημοτικού.
Διάρκεια προγράμματος: 60-90΄.
(Αρχαιολογικό Μουσείο Πέλλας, Ώρα: 09.00,
κατόπιν τηλεφωνικής συνεννόησης)

Την ημέρα του εορτασμού η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό.
Ευχαριστούμε για τη συνεργασία.







ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΠΕΛΛΑΣ
580 05, Πέλλα
Τηλ. 23820 31160, Αριθμ. Τηλ/τυπίας: 23820 33092
Πληροφορίες: Νικόλαος Παππάς (Αρχαιολόγος) – Δέσποινα Ζηλίδου (Σχεδιάστρια) Ηλ. Δ/νση: pella.museum@gmail.com - efapel@culture.gr
Δελτία Τύπου και φωτογραφικό υλικό από τις εκδηλώσεις της Εφορείας
δημοσιεύονται στους παρακάτω κόμβους: http://www.pella-museum.gr https://www.facebook.com/pages/-Archaeological-Museum-of-Pella/