Σελίδες

About

30 Μαΐου 2016

Ημερίδα για την πρόληψη από τον ιό HPV στην Έδεσσα

Δυνατότητα χορήγησης δωρεάν τεστ προληπτικού ελέγχου στην Μονάδα Υγείας του ΠΕΔΥ Έδεσσας


Ενημερωτική Ημερίδα για την πρόληψη και αντιμετώπιση των συνεπειών της λοίμωξης από τον ιό των ανθρώπινων θηλωμάτων HPV, πραγματοποιήθηκε στην Έδεσσα το Σάββατο 21/5, στην αίθουσα εκδηλώσεων της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας.

Η Ημερίδα διοργανώθηκε από την Μονάδα Υγείας ΠΕΔΥ Έδεσσας, με πρωτοβουλία του Υπεύθυνου της Μονάδας κ. Αθανάσιου Λαμπρόπουλου και υπό την αιγίδα του Ιατρικού Συλλόγου Πέλλας.


Κατά τη διάρκεια της Ημερίδας χαιρετισμό απηύθυνε ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Δρ. Στυλιανός Καλούδης ο οποίος επισήμανε την ανάγκη για έγκυρη πληροφόρηση του πληθυσμού και τη σημασία της πρόληψης με προληπτικές εξετάσεις και εμβολιασμό.

Κεντρικός Ομιλητής ήταν ο Καθηγητής Γυναικολογίας και Μαιευτικής του Α.Π.Θ. Θεόδωρος Αγοραστός, ενώ μίλησαν και άλλοι διακεκριμένοι επιστήμονες και ειδικοί καλύπτοντας επιμέρους διαστάσεις του θέματος.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης συνεχάρη τους οργανωτές για την πρωτοβουλία της ενημερωτικής εκδήλωσης και τόνισε ότι η Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας στηρίζει όλες τις προσπάθειες πρόληψης και
προαγωγής της υγείας των κατοίκων, στο πλαίσιο συνεχούς βελτίωσης της ποιότητας ζωής των πολιτών και αξιοποίησης των σύγχρονων καλών πρακτικών πρόληψης, διάγνωσης και θεραπείας.

Ο ιός HPV είναι υπεύθυνος για την πρόκληση καρκίνου του τραχήλου και άλλων νοσημάτων και ο συνδυασμός προληπτικών εξετάσεων και εμβολίου, που χορηγείται δωρεάν από την Ελληνική πολιτεία σε συγκεκριμένες ομάδες, είναι η καλύτερη πρακτική για τον περιορισμό των επιπτώσεων στο γενικό πληθυσμό.

Η Μονάδα Υγείας ΠΕΔΥ Έδεσσας, υλοποιεί ερευνητικό πρόγραμμα μέσω του οποίου πραγματοποιείται δωρεάν χορήγηση HPV-Τεστ για την ανίχνευση του ιού. Η πραγματοποίηση του τεστ είναι εξαιρετικά απλή, απολύτως ανώδυνη και ακίνδυνη.

Όσες γυναίκες ηλικίας 25-55 ετών επιθυμούν να πραγματοποιήσουν δωρεάν εξέταση με το HPV-Τεστ μπορούν να απευθύνονται στο τηλέφωνο 23810-29035 και τις υπεύθυνες Μαίες της Μονάδας Υγείας.