Σελίδες

About

30 Ιουνίου 2016

Πιάνει 40 η τιμή για τα συμπύρηνα, ο καιρός άφησε την παραγωγή μισή

Tο επόμενο διάστημα και όσο θα προχωράει η καμπάνια, οι τιμές εύκολα θα πιάσουν τα 35 λεπτά, ενώ για τις όψιμες ποικιλίες και ειδικά για την Everts το 40άρι μοιάζει περίπατος.Με τον καιρό να «κλαδεύει» κάθε τόσο την εγχώρια παραγωγή στα συμπύρηνα ροδάκινα, οι βιομηχανίες κομπόστας θα υποχρεωθούν το επόμενο διάστημα να πληρώσουν μεγαλύτερη τιμή στον παραγωγό, προκειμένου να συγκεντρώσουν τις αναγκαίες ποσότητες και να καλύψουν τις ήδη σημαντικές παραγγελίες από το εξωτερικό.

Tο επόμενο διάστημα και όσο θα προχωράει η καμπάνια, οι τιμές εύκολα θα πιάσουν τα 35 λεπτά, ενώ για τις όψιμες ποικιλίες και ειδικά για την Everts το 40άρι μοιάζει περίπατος.Τα 30 λεπτά το κιλό μάλλον είναι λίγα για τις πρώιμες ποικιλίες, μετά τη χαλαζόπτωση που μεσολάβησε στις αρχές της εβδομάδας και η οποία πλήγωσε τους ροδακινεώνες και οι τιμές που ακούγονται για τις πρώτες παραλαβές την πρώιμης ποικιλίας Κατερίνα είναι στα 32 λεπτά το κιλό. Αυτό σημαίνει ότι το επόμενο διάστημα και όσο θα προχωράει η καμπάνια, οι τιμές εύκολα θα πιάσουν τα 35 λεπτά, ενώ για τις όψιμες ποικιλίες και ειδικά για την Everts το 40άρι μοιάζει περίπατος.
Σημειωτέον ότι ακόμα και πέρυσι, που οι τιμές κινήθηκαν χαμηλότερα αρκετοί παραγωγοί έλαβαν εκκαθάριση για την Everts από τις ομάδες παραγωγών με 38,5 λεπτά το κιλό.
Σημειωτέον ότι οι παραλαβές αρχίζουν μέχρι το τέλος της τρέχουσας εβδομάδας (πιθανόν την 1η Ιουλίου) και όπως πάντα πολλά θα εξαρτηθούν από την ένταση του ανταγωνισμού στο επίπεδο της βιομηχανίας.   
Μάλλον αυτή την ένταση προσπάθησε να προλάβει για μια ακόμη φορά, με δηλώσεις του στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο πρόεδρος της Ένωσης Κονσερβοποιών Ελλάδος Κώστας Αποστόλου, δίνοντας γραμμή στους βιομήχανους για διαμόρφωση των τιμών γύρω από τα περυσινά επίπεδα, ήτοι των 28 λεπτών το κιλό για τα πρώιμα και στα 31 λεπτά για την ποικιλία Everts.  Ο ίδιος ο κ. Αποστόλου δέχεται πάντως πως παράγοντες της εν λόγω αγοράς αναγνωρίζουν ότι φέτος οι τιμές δεν αποκλείεται να αγγίξουν και τα 40 λεπτά το κιλό.