Σελίδες

About

25 Ιουνίου 2016

Έμπλεξε για τα καλά φέτος η αγορά που κρατάει κάτω το σκληρό σιτάρι

Πτωτική πορεία καταγράφει η ελληνική αγορά για το σκληρό σιτάρι -καθώς από το επίπεδο των 20 λεπτών το κιλό που αφορούσε περιορισµένες ποσότητες και λίγους παραγωγούς µε συµβόλαια- οι τιµές µετά και την ολοκλήρωση του αλωνισµού που ακούγονται, κινούνται σε ένα εύρος που ξεκινά από τα πολύ χαµηλά των 16-17 λεπτών το κιλό, για να προσεγγίσει τα 18 λεπτά, επίπεδο µέγιστο θεωρητικά για τη συγκεκριµένη χρονική συγκυρία.
Υπενθυµίζεται, ότι το ίδιο διάστηµα πέρσι το σκληρό είχε πιάσει τα 30 λεπτά το κιλό, οπότε φέτος βλέπουµε να σηµειώνεται µια απώλεια τιµών της τάξης πάνω από 40%. 

Την ίδια ώρα, δεν βοηθά και η διεθνής αγορά καθώς και εκεί έχει σηµειωθεί κάµψη τιµών. Πιο αναλυτικά, στη λίστα της Φότζια οι τιµές για το ποιοτικό ιταλικό σιτάρι µειώθηκαν κατά 10 ευρώ ο τόνος, στα 210 ευρώ ο τόνος µιας και στην ιταλική αγορά αναµένεται άφθονη παραγωγή για το προϊόν. Να σηµειωθεί ότι ακόµα δεν έχει ανακοινώσει τιµές η αγορά της Μπολόνια.

Από την άλλη πλευρά, στη Γαλλία το σκληρό από τα 257 ευρώ ο τόνος στις 11 Ιουνίου έπεσε στα 255 ευρώ ο τόνος στις 17 του µήνα και τώρα δείχνει να σταθεροποιείται στα 245 ευρώ ο τόνος.