Σελίδες

About

23 Νοεμβρίου 2016

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΑΓΑΠΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΕΠΤΑ (7) ΦΟΡΕΩΝ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 27 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΣΤΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ

Πραγματικά είναι μεγάλο αγαθό και δώρο του Θεού η ελεημοσύνη και μας εξομοιώνει, όσο μας είναι δυνατό, με τον Θεό, όταν την ασκούμε.
Αμείβεται κανείς όταν ευεργετεί και όχι όταν τον ευεργετούν. Αυτά αναφέρει ο Ιερός Χρυσόστομος σχετικά με αυτό τo τόσο σπουδαίο έργο.

Τέτοια ακριβώς έκφραση αγάπης αποτελεί και η Μουσικοχορευτική Εκδήλωση, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2016,  στις 7:30 μ.μ. στο Πνευματικό Κέντρο Γιαννιτσών, με συνδιοργανωτές την Ιερά Μητρόπολη Εδέσσης, Πέλλης & Αλμωπίας, τον Σύλλογο Φίλων Νοσοκομείου Γιαννιτσών, τον Εμπορικό Σύλλογο Γιαννιτσών, το Εργατικό Κέντρο Γιαννιτσών και την Χορωδία Παραδοσιακής Μουσικής Γιαννιτσών. Τα έσοδα της παραπάνω εκδήλωσης θα διατεθούν για την αγορά αξονικού τομογράφου για το Νοσοκομείο Γιαννιτσών. Η τιμή του εισιτηρίου είναι 7 €.
Στην εκδήλωση συμμετέχει η γνωστή καλλιτέχνιδα από την ταινία «Πολίτικη Κουζίνα» Ντιλέκ Κοτς, η οποία θα ερμηνεύσει παραδοσιακά τραγούδια της Μικράς Ασίας. Επίσης, συμμετέχει και η Χορωδία Παραδοσιακής Μουσικής Γιαννιτσών με την καλλιτεχνική διεύθυνση και επιμέλεια του Μουσικού-Θεολόγου κ. Στεφάνου Π. Καλιωτάκη και πλαισιώνεται από τη χορευτική ομάδα του Λυκείου Ελληνίδων Γιαννιτσών με χοροδιδάσκαλο τον κ. Θανάση Κάππα. Η πολυμελής ορχήστρα που πλαισιώνει την εκδήλωση,  αποτελείται από τους παρακάτω μουσικούς:
Την Σοφία Νάτσιου (στιχουργό-συνθέτρια) στο λαούτο, τον Νεκτάριο Κοσμίδη στο βιολί, τον Στέλιο Σωτηριάδη στο κλαρίνο, τον Άγγελο Δημητριάδη στην κιθάρα, τον Θανάση Κάππα στο κανονάκι, τον Δημήτρη Ντάκα στα κρουστά και στο τραγούδι, τον Σωτήρη Παπαβέντση, στα κρουστά, τον Παναγιώτη Καλιωτάκη στα πλήκτρα, τον Ιωακείμ Χατζηδήμου στο μπουζούκι, τον Χρήστο Μυλωνόπουλο στο ακορντεόν και τον Στέφανο Καλιωτάκη στο ακορντεόν και στην διεύθυνση της Χορωδίας και της Ορχήστρας.
Η αγορά αξονικού τομογράφου αποτελεί πράγμα αναγκαίο και ζήτημα ζωής, όταν γνωρίζουμε πως από αυτόν θα σωθούν ζωές συμπολιτών μας. Για τον λόγο αυτό πρέπει όλοι σύσσωμοι να στηρίξουμε αυτό το θεάρεστο έργο.
 Η Dilek Koç γεννήθηκε στην Αττάλεια της Τουρκίας. Σπούδασε και αποφοίτησε από την αρχιτεκτονική σχολή του πολυτεχνείου της Κων/πολης, και παράλληλα έκανε τα πρώτα βήματά της στη μουσική, στην ακαδημία Κωνσταντινούπολης και στο σύλλογο πολιτισμού και τέχνης του Ruhi Su. Συμμετείχε στην χορωδία του μουσικού και στοχαστή Ruhi Su που έγινε γνωστός και σύμβολο της διανόησης για την επεξεργασία και την παρουσίαση της τουρκικής λαϊκής μουσικής. Το 1999 εγκαθίσταται στη Θεσσαλονίκη. Εκεί γνωρίζει την Βυζαντινή Μουσική και ξεκινά μαθήματα στο Σύλλογο Βυζαντινής Μουσικής «Ρωμανός Ο Μελωδός».
Συνεργάστηκε με αξιόλογους καλλιτέχνες, όπως την Ευανθία Ρεμπούτσικα, Γλυκερία, Γιώργο Καζαντζή, Σαβίνα Γιαννάτου, Αρετή Κετιμέ, Λιζέτα Καλημέρη, Νίκο και Γιασεμί Σαραγούδα, Σόλωνα Λέκκα, Θωμά Κοροβίνη και άλλους.
Προσωπικά άλμπουμ: KARSI (Απέναντι) - προσωπική δισκογραφική δουλειά με τα παραδοσιακά τραγούδια από την κοινή παράδοση των Ελλήνων και των Τούρκων της Μικρασίας, 2006, Music Corner.  SEVDALIM AMAN–προσωπική δισκογραφική δουλειά με την συμμετοχή της Γλυκερίας Eros (Legend) 2010.