Σελίδες

About

17 Νοεμβρίου 2016

Συνάντηση της Αν. Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας Αθηνάς Αηδονά με τους Δημάρχους της Π.Ε. Πέλλας στο Διοικητήριο

Συνάντηση σε καλό κλίμα πραγματοποιήθηκε στο Διοικητήριο στην Έδεσσα, με πρωτοβουλία της Αναπληρώτριας Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας Αθηνάς Αηδονά η οποία υποδέχθηκε στο γραφείο της τους Δημάρχους της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας. Παρόντες στη σύσκεψη ήταν Περιφερειακοί Σύμβουλοι καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες της Π.Ε. Πέλλας.


«Η σημερινή μας συνάντηση είναι, εκτός από μία προσπάθεια καλύτερης γνωριμίας στο πλαίσιο των κανόνων εθιμοτυπίας, μια ουσιαστική συζήτηση, ώστε, να ακούσουμε και να καταγράψουμε τα κυρίαρχα προβλήματα που έχει ο κάθε Δήμος της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας. Όπως είχε τονιστεί εξαρχής και μετά από προτροπή και του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα, θέλουμε να συζητήσουμε τα θέματα που απασχολούν τους πολίτες κάθε Δήμου και να φανούμε αρωγοί ως Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στις προσπάθειες που καταβάλλουν οι Δήμαρχοι» ανέφερε χαρακτηριστικά η κ. Αηδονά, καλωσορίζοντας τους παρευρισκόμενους.

Η συζήτηση επικεντρώθηκε στα τρέχοντα θέματα που αντιμετωπίζει κάθε Δήμος αλλά και σε αυτά που αποτελούν προτεραιότητες των Δημάρχων στο πλαίσιο της καθημερινότητας και του αναπτυξιακού προγραμματισμού. Ειδικότερα, ζητήματα πολιτικής προστασίας και περιβαλλοντικά, η εκκίνηση του Συμφώνου Εταιρικής Σχέσης 2014 – 2020 και η απορρόφηση κονδυλίων για αναπτυξιακούς σκοπούς καθώς και η συντήρηση του οδικού επαρχιακού και εθνικού δικτύου (διαγράμμιση, ηλεκτροφωτισμός, κοπή χόρτων κλπ) αρμοδιότητας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας κυριάρχησαν στη συζήτηση από την πλευρά των Δημάρχων. Ξεχωριστή μνεία έγινε για την τουριστική προβολή της Π.Ε Πέλλας
η οποία χρήζει ακόμη εντονότερης στοχευμένης προσπάθειας για να αναδειχθούν τα πολλά σημεία τουριστικού ενδιαφέροντος που έχει να προσφέρει η Πέλλα στους επισκέπτες της.

Οι κ.κ. Περιφερειακοί Σύμβουλοι επεσήμαναν ότι το έργο που έχει επιτελέσει η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας – Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας είναι ορατό και σημαντικό. Εντούτοις, χρειάζεται συνεχής προσπάθεια, σε συνεργασία με τους Δήμους και όλους τους παραγωγικούς και αναπτυξιακούς φορείς, ώστε το αποτέλεσμα της προσπάθειας αυτής να είναι θετικό και προς την κατεύθυνση βελτίωσης της ποιότητας ζωής των πολιτών της Πέλλας.

Στη συνέχεια η Αν. Αντιπεριφερειάρχης κ. Αηδονά τόνισε ότι τις επόμενες ημέρες θα επισκεφθεί τους Δημάρχους σε κάθε Δήμο ξεχωριστά όπου και θα παραλάβει καταγεγραμμένα τα θέματα που βρίσκονται σε εξέλιξη καθώς και τις προτάσεις τους ώστε σε συνεργασία με την Περιφέρεια, να προχωρήσουν οι παρεμβάσεις και οι πρωτοβουλίες σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο.

«Η συνεργασία μας με τους Δημάρχους και τους Περιφερειακούς Συμβούλους θα ενταθεί το επόμενο διάστημα για τη δρομολόγηση βασικών προβλημάτων της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας. Πολλά από τα θέματα που τέθηκαν στη σημερινή συζήτηση αφορούν την καθημερινότητα των πολιτών και είναι στις πρώτες προτεραιότητες της Π.Κ.Μ. Όμως, οι καθυστερήσεις που παρουσιάστηκαν και οι δυσλειτουργίες στην εξέλιξη και την πρόοδο κάποιων έργων οφείλονται και σε γραφειοκρατικούς λόγους, όπως, επίσης, στην ελλιπή χρηματοδότηση. Σε συνεργασία και συνεχή επικοινωνία με τον Περιφερειάρχη κ. Τζιτζικώστα, τους φορείς της Πέλλας και τις υπηρεσίες μας συνεχίζουμε τον προγραμματισμό μας για πιο γρήγορα αποτελέσματα προς το συμφέρον των κατοίκων της περιοχής» υπογράμμισε η κ. Αηδονά.

Στη συνάντηση παραβρέθηκαν επίσης ο Δήμαρχος Αλμωπίας Δημήτρης Μπίνος, ο Δήμαρχος Έδεσσας Δημήτρης Γιάννου, ο Δήμαρχος Πέλλας Γρηγόρης Στάμκος, η Αντιδήμαρχος Οικονομικών Δήμου Σκύδρας Μαρία Γιακαμόζη ως εκπρόσωπος της Δημάρχου Σκύδρας Κατερίνας Ιγνατιάδου, οι κ.κ. Περιφερειακοί Σύμβουλοι Λάκης Βασιλειάδης, Πέτρος Ζέρζης και Μαρία Ζωγράφου – Τσαντάκη, η Διευθύντρια Διοικητικού – Οικονομικού Κική Κυριακοπούλου, ο Αν. Διευθυντής Τεχνικών Έργων Αθανάσιος Σταυρίδης και ο Ειδικός Σύμβουλος Γιάννης Τσίκος.