Σελίδες

About

17 Ιανουαρίου 2017

Α και Β βραβείο σε διαγωνισμούς ποίησης

Αυτα  ειναι δύο πρόσφατα βραβεία της Βασως Ρουμελη εκ των έξι που έχω λάβει σε λογοτεχνικούς διαγωνισμούς και συγκεκριμένα: 
 1) Β' ΒΡΑΒΕΙΟ στον Πανελλήνιο Ποιητικό Διαγωνισμό με θέμα την επιστροφή των γλυπτών και μαρμάρων του Παρθενώνα «Γλυπτών Παλιννόστησις», που διοργάνωσε ο Όμιλος για την UNESCO Πειραιώς & Νήσων, στο πλαίσιο των πολιτιστικών του δράσεων, σε συνεργασία με τον πολιτιστικό σύλλογο «Το Καφενείο των Ιδεών».
Ο τίτλος του ποιήματος: «Τα μάρμαρα αυτά ανήκουν στην χώρα μου».
Η τελετή ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων και βράβευσης των νικητών πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2017, στο Ξενοδοχείο ΧΙΛΤΟΝ στην αίθουσα ERATO ABC.



2) Α' ΒΡΑΒΕΙΟ στον 16ο Διεθνή Διαγωνισμό Ποίησης του Λογοτεχνικού Περιοδικού «ΚΕΛΑΙΝΩ» για το 2016 με θέμα  «Στα στενά της ανέχειας».
Ο τίτλος του ποιήματος: «Στην οδό Ευρώπης».
Η απονομή έγινε στις 13 Νοεμβρίου 2016 στην Αθήνα στην αίθουσα « ΜΙΧΑΗΛΑΣ ΑΒΕΡΩΦ»
της ΕΤΑΙΡΙΑΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΛΟΓΟΤΕΧΝΩΝ.

Αποστέλλω συνημμένα τα ποιήματα και φωτογραφίες με τα βραβεία


ΣΥΝΤΟΜΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Βάσω Ρουμελή,οικονομολόγος πτυχιούχος του τμήματος Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και εργάζεται εδώ και δέκα τέσσερα χρόνια  στον ΟΑΕΔ Αριδαίας. Η πρώτη της ποιητική συλλογή «Το δάκρυ του νόστου»  εκδόθηκε 2016 από τις εκδόσεις Ινφογνώμων.
Διακρίσεις στην ποίηση:
1) Β' Βραβείο στον  Πανελλήνιο Ποιητικό Διαγωνισμό με θέμα «Γλυπτών Παλιννόστησις», Όμιλος για την UNESCO Πειραιώς & Νήσων
2) Α’ Βραβείο, στον Παγκόσμιο Λογοτεχνικό Διαγωνισμό Τέχνης και Πολιτισμού «ΚΕΛΑΙΝΩ  2016», με  θέμα « Στα στενά της ανέχειας»
3) Γ’  Βραβείο UNESCO στον 1ο Διεθνή Ποιητικό Διαγωνισμό 2016 με   θέμα: «Μια ωδή στον Διονύσιο Σολωμό»
4) Έπαινος στον 6ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ποίησης  «ΒΡΑΥΡΩΝΙΑ 2016» της Ομοσπονδίας  Εξωραϊστικών και Εκπολιτιστικών Συλλόγων Αρτέμιδος- Σπάτων
5) Β’  Βραβείο  στο 1ο Πρότυπο Διαδυκτιακό Διαγωνισμό Ποίησης 2015 -2016 του περιοδικού Πεσπαπιέ με θέμα «Το άλλο αιγαίο»
6) Έπαινος στον Παγκόσμιο Λογοτεχνικό Διαγωνισμό Τέχνης και Πολιτισμού «ΚΕΛΑΙΝΩ 2015», με  θέμα "Μάνα στους δύσκολους καιρούς, απανεμιά»

 
Ευχαριστώ πολύ
Βάσω Ρουμελή
Αριδαία