Σελίδες

About

26 Ιανουαρίου 2017

ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑ


Ενημέρωση ανέργων που υπάγονται στις κατηγορίες όπου μπορούν να κάνουν αίτηση για την ένταξη του μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα σε Δήμους. Το ΚεΔιΒιΜ2 ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΟΣ θα είναι ΠΑΡΟΧΟΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ για το προαιρετικό σεμινάριο υπολογιστών που τους δίνει την δυνατότητα να παρακολουθήσουν και να δώσουν εξετάσεις πιστοποίησης.


Αναρτήθηκε από τον ΟΑΕΔ ή νέα πρόσκληση Νο1/2017 που αφορά δημιουργία 24.251 θέσεων πλήρους απασχόλησης μέσω της τοποθέτησης προσωπικού σε Δήμους.

Δικαίωμα υποβολής ηλεκτρονικών αιτήσεων συμμετοχής στη διαδικασία κατάρτισης του Πίνακα Κατάταξης Ανέργων για την προώθηση της απασχόλησης μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα έχουν μόνο οι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, και ανήκουν σε μία τουλάχιστον από τις παρακάτω κατηγορίες:

1. εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, μέλη οικογενειών στις οποίες δεν εργάζεται κανείς και οι σύζυγοι αυτών είναι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ
2. εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, μέλη μονογονεϊκών οικογενειών στις οποίες δεν εργάζεται κανείς
3. εγγεγραμμένοι μακροχρόνια άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ
4. άνεργοι πτυχιούχοι ΑΕΙ πανεπιστημιακού και τεχνολογικού τομέα, εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων πτυχιούχων του ΟΑΕΔ, για την κάλυψη θέσεων με βάση τα τυπικά προσόντα τους
5. εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ άνω των 29 ετών
6. εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων ΑμεΑ του ΟΑΕΔ
7. εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, δικαιούχοι του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης (ΚΕΑ), πρώην Ελαχίστου Εγγυημένου Εισοδήματος

Αντικείμενο της δράσης
Η δημιουργία 24.251 θέσεων πλήρους απασχόλησης μέσω της τοποθέτησης προσωπικού (εφεξής Ωφελούμενοι/ες) σε Δήμους, σε έναν κύκλο συνολικήςδιάρκειας 8 μηνών, όπου θα απασχοληθούν στην υλοποίηση έργων τα οποία θα αφορούν στη βελτίωση της καθημερινής ζωής των κατοίκων των τοπικών κοινωνιών.
Συμβουλευτική: στα ΚΠΑ2 του ΟΑΕΔ θα προσφέρονται δύο υποχρεωτικές συνεδρίες στους ωφελούμενους, κατά την είσοδο και την έξοδο τους στην πράξη
Κατάρτιση: Η Κατάρτιση θα υλοποιηθεί με το σύστημα επιταγών κατάρτισης (voucher) στο σύνολο των ωφελουμένων. Οι ωφελούμενοι θα εργάζονται στη θέση απασχόλησης για την οποία έχουν επιλεχτεί και μία ημέρα της εβδομάδας θα συμμετέχουν σε προγράμματα κατάρτισης. Η κατάρτιση θα ξεκινήσει στην παρούσα πράξη μετά τον 2ο μήνα του προγράμματος. ΤΟ ΚΔΒΜ2 ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΟΣ θα είναι ΠΑΡΟΧΟΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ.

Στόχοι
1. η άμεση αντιμετώπιση της ανεργίας πληθυσμιακών ομάδων που πλήττονται εξαιτίας της οικονομικής κρίσης και της μακράς ύφεσης που υφίσταται η ελληνική οικονομία, σε περιοχές που πλήττονται περισσότερο από την ανεργία και
2. η αναβάθμιση των προσόντων των συμμετεχόντων, ώστε να διευκολυνθούν στην επανένταξη τους στην αγορά εργασίας.

Η ηλεκτρονική αίτηση υποβάλλεται από 24/01/2017 και ώρα 10η πρωινή έως και 03/02/2017 και ώρα 12η μεσημβρινή.

ΥΠΟΒΟΛΗ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΩΝ μέχρι τη λήξη της προθεσμίας (03/02/2017 και ώρα 15:00) στην κατά τόπο αρμόδια Υπηρεσία του ΟΑΕΔ (ΚΠΑ2):
§ Στις περιπτώσεις, που οι δυνητικά ωφελούμενοι συμμετέχουν ως άνεργοι αρχηγοί μονογονεϊκών οικογενειών, προσκομίζουν πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης, συνοδευόμενο από οποιοδήποτε άλλο σχετικό παραστατικό, όπως πρόσφατο εκκαθαριστικό ΔΟΥ, διαζευκτήριο, ιδιωτικό συμφωνητικό ρύθμισης γονικής μέριμνας, ε̟πιμέλειαςκ.λ̟., α̟πό τα οποία̟προκύ̟πτει ότι είναι αρχηγοί μονογονεϊκής οικογένειας, και έχουν τη φροντίδα / επιμέλεια των εξαρτώμενων τέκνων τους.
§ Σε περίπτωση που οι συμμετέχοντες εγγεγραμμένοι άνεργοι ανήκουν στην κατηγορία των ΑμεΑ, αλλά δεν έχουν εγγραφεί στο μητρώο του Οργανισμού για ΑμεΑ και είναι εγγεγραμμένοι στο γενικό μητρώο ανέργων, έχουν τη δυνατότητα να μεταφέρουν την εγγραφή της ανεργίας τους στο ειδικό μητρώο των ΑμεΑ, με την προσκόμιση της γνωμάτευσης,πριν την ημερομηνία λήξης της υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων και συγκεκριμένα την 03/02/2017. Τα δικαιολογητικά, που απαιτούνται στην περίπτωση αυτή είναι Βεβαίωση π̟ιστοποίησης αναπηρίας σε ισχύ του αρμόδιου δημόσιου φορέα με την οποία π̟ιστοποιείται το ποσοστό αναπηρίας του (επακριβώς προσδιορισμένο), το οποίο απαραίτητα θα πρέπει να είναι 50% και άνω. Εάν η σχετική γνωμάτευση έχει λήξει και εκκρεμεί η εκ νέου πιστοποίηση της αναπηρίας, ο ενδιαφερόμενος προσκομίζει την σχετική αίτηση για επανεξέταση από την αρμόδια Επιτροπή. Οι εγγεγραμμένοι άνεργοι γονείς εξαρτώμενου τέκνου ΑμεΑ προσέρχονται μέχρι τη λήξη της προθεσμίας (03/02/2017) στην κατά τόπο αρμόδια Υπηρεσία του ΟΑΕΔ (ΚΠΑ2) για να προσκομίσουν τα εξής απαραίτητα δικαιολογητικά: α) πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης και β) ιατρική γνωμάτευση σε ισχύ από την αρμόδια Επιτροπή πιστοποίησης αναπηρίας (του τέκνου), για την πιστοποίηση του ποσοστού αναπηρίας του εξαρτώμενου τέκνου τους.

ΠΛΗΡΩΜΗ ΩΦΕΛΟΥΜΕΝΩΝ
Ο Ο.Α.Ε.Δ. καταβάλλει το μισθολογικό κόστος των ωφελουμένων, που τοποθετούνται από τον Επιβλέποντα Φορέα στο πλαίσιο του παρόντος προγράμματος κοινωφελούς εργασίας και τις ασφαλιστικές εισφορές (Φορέα-ωφελούμενου).
Συγκεκριμένα, για κάθε ωφελούμενο, που τοποθετείται από τον Ε̟πιβλέποντα Φορέα για την υλο̟οίηση της Δράσης ≪ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΤΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΜΕΣΩ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΚΟΙΝΩΦΕΛΟΥΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΣΕ ΔΗΜΟΥΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ (ΕΠΙΒΛΕΠΟΝΤΕΣ ΦΟΡΕΙΣ) ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΗΣ ΤΗΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΤΩΝ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΩΝ, ΓΙΑ 24.251 ΘΕΣΕΙΣ ΠΛΗΡΟΥΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣτο μισθολογικό κόστος αντιστοιχεί: α) σε 19,81 ευρώ ημερησίως και όχι μεγαλύτερο από 495,25 ευρώ μηνιαίως για ωφελούμενους ηλικίας 25 ετών και άνω και β) σε 17,27 ευρώ ημερησίως και όχι μεγαλύτερο από 431,75 ευρώ μηνιαίως για ωφελούμενους κάτω των25 ετών κατά παρέκκλιση των νόμιμων αμοιβών, που προβλέπονται από την Εθνική
Συλλογική Σύμβαση Εργασίας και τις οικείες συλλογικές συμβάσεις.
Εκτός από τα ποσά, που καταβάλλονται στους συμμετέχοντες στο πρόγραμμα, ο Ο.Α.Ε.Δ. και ο Επιβλέπων Φορέας δεν υποχρεούνται να καταβάλουν οποιαδήποτε άλλη παροχή ή αμοιβή στους ωφελούμενους
(επίδομα αδείας, κ.ά.) και γενικώς δεν έχουν εφαρμογή οι διατάξεις της εργατικής νομοθεσίας, πέραν των ρητώς προβλεπομένων στη με αριθμ. 6.1714/5.1504 (ΦΕΚ 424/Β/22-02-2016) ΚΥΑ, όπως ισχύει κάθε φορά και την με αριθμ. 6.15107/5.12840 ΚΥΑ (ΦΕΚ 3975/Β/12-12-2016).
Ως χρόνος συμμετοχής στο Πρόγραμμα θεωρείται ο χρόνος, που ο ωφελούμενος βρίσκεται στη διάθεση του εργοδότη/επιβλέποντα φορέα και απασχολείται π̟ροσηκόντως. Στην περίπτωση που η συμμετοχή στο πρόγραμμα λαμβάνει χώρα σε όλες τις εργάσιμες ημέρες του μήνα, κάθε ωφελούμενος ασφαλίζεται και λαμβάνει αμοιβή/ενίσχυση για 25 ημέρες και συγκεκριμένα 495,25 ευρώ όσοι είναι άνω των 25 ετών και 431,75 ευρώ όσοι είναι κάτω των 25 ετών.
Σχετικά αρχεία
§ Αρχείο με τις θέσεις και τις ειδικότητες ανά Δήμο (Παράρτημα Ι)
§ Αρχείο με τα προσόντα ανά ειδικότητα (Παράρτημα ΙΙ)

Για οποιαδήποτε απορία είμαστε στη διάθεση σας.

Από Κε. Δι. Βι. Μ. 2 ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΟΣ