Σελίδες

About

26 Ιανουαρίου 2017

Επιστολή της Αν. Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας Αθηνάς Αηδονά στον ΥΠΑΑΤ για τις επιπτώσεις των δυσμενών καιρικών φαινομένων στις αγροτικές καλλιέργειες στην Π.Ε. Πέλλας

Με επιστολή της, η Αν. Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας Αθηνά Αηδονά τονίζει την άμεση ανάγκη αποζημίωσης των καταστροφών που προκλήθηκαν από τον παγετό και τις χιονοτπώσεις της περιόδου Ιανουαρίου 2017 στην Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας.

Αναλυτικά η επιστολή της κ. Αηδονά έχει ως εξής:


«Αξιότιμε κ. Υπουργέ,
Στην Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας όπως και στην υπόλοιπη Ελλάδα, επικράτησαν ακραίες καιρικές συνθήκες κατά το χρονικό διάστημα 6 με 13 Ιανουαρίου 2017, με πολύ χαμηλές θερμοκρασίες και ισχυρές χιονοπτώσεις. Άλλωστε, για το λόγο αυτό, με την υπ’ αριθ. Πρωτ. ΦΦΚΑ/7139/85 (ΑΔΑ: 6ΜΤ27ΛΛ-Υ09) απόφαση, η Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας κηρύχθηκε σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης.

Η αρμόδια υπηρεσία της Π.Ε. Πέλλας με τους εξειδικευμένους επιστήμονες, σύμφωνα με το ανωτέρω σχετικό έγγραφο, ανάφερε τις εκτεταμένες επιπτώσεις του ισχυρού παγετού σε καλλιέργειες και εκτροφές όπως κηπευτικά, οπωροφόρα δέντρα, ελιές και μελισσοσμήνη.
Οι εκτεταμένες ζημιές που έχουν προκληθεί στις καλλιέργειες και στο ζωικό κεφάλαιο, θα φέρουν σε δεινή οικονομική κατάσταση τους ήδη επιβαρυμένους παραγωγούς της Πέλλας.

Αξιότιμε κ.Υπουργέ,
Παρακαλούμε να μεριμνήσετε άμεσα έτσι ώστε οι υπηρεσίες του Υπουργείου και ο ΕΛΓΑ να ενεργοποιηθούν το συντομότερο δυνατόν, ώστε να υπάρξει καταγραφή, εκτίμηση και αποζημίωση των ζημιών στην φυτική παραγωγή και στο φυτικό και ζωικό κεφάλαιο. Άλλωστε η αποζημίωση προκύπτει, κατά μεγάλο μέρος, από τους ίδιους του παραγωγούς μας, με τα υψηλά ασφάλιστρα στον ΕΛΓΑ που καταβάλουν ετησίως.

Ευχαριστούμε για τη συνεργασία.
Με εκτίμηση,
Η Αν. Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας
Αθηνά Αθανασιάδου – Αηδονά»