Σελίδες

About

30 Μαρτίου 2017

“Ξύπνα ραγιά” Θεατρική – μουσική παράσταση για την 25η Μαρτίου από τη θεατρική ομάδα του 1ου Γ.Ε.Λ. Γιαννιτσών

Στο πλαίσιο του εορτασμού της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου 1821, η θεατρικής ομάδα του 1ου Λυκείου Γιαννιτσών, συνεχίζοντας τους θεατρικούς της «πειραματισμούς»
για τρίτη συνεχή χρονιά, παρουσίασε τη θεατρική μουσική παράσταση "Ξύπνα Ραγιά," μια προσπάθεια ελεύθερης μεταφοράς σκηνών του θεατρικού έργου του Ιάκωβου Καμπανέλλη «Το μεγάλο μας τσίρκο».
Όνειρο της θεατρικής ομάδας ήταν η παράσταση του έργου "Ξύπνα Ραγιά" να αποτελέσει μια διαφορετική προσέγγιση σε μορφή και περιεχόμενο του τρόπου εορτασμού των εθνικών επετείων… «να μοιάζει κάτι σαν λαϊκό πανηγύρι, να κλείνει μέσα της πολλή ρωμιοσύνη… και μέσα από τη σάτιρα, τον αυτοσαρκασμό, το γέλιο και το δάκρυ, να μιλά για τους καημούς και τα όνειρα της φυλής μας, για προδομένους αγώνες, για προδομένες ελπίδες… και πάνω απ’ όλα για ομορφιά. Για την ομορφιά αυτού του λαού, που δεν παύει ποτέ να αγωνίζεται, να προδίδεται, να πιστεύει και να συνεχίζει τον αγώνα του, διατηρώντας τις ρίζες του αναλλοίωτες αιώνες τώρα».
Στο ανέβασμα της θεατρικής παράστασης συμμετείχε μια μεγάλη ομάδα μαθητών του 1ου ΓΕΛ Γιαννιτσών η οποία συνεργάστηκε στα μουσικά κομμάτια του έργου με μαθητές του Μουσικού Σχολείου Γιαννιτσών.
Υπεύθυνοι καθηγητές της θεατρικής ομάδας του σχολείου:
ο κος Κωνσταντίνος Καλπακίδης και η κα Αλίκη Ιγνατιάδου.