Σελίδες

About

28 Μαρτίου 2017

ΗΜΕΡΙΔΑ ΚΑΛΛΙΕΡΓΩΝΤΑΣ ΑΞΙΕΣ

«Καλλιεργώντας αξίες», ήταν ο τίτλος Ημερίδας που οργάνωσε η Υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων Πέλλας, στο 8ο Δημοτικό Σχολείο Έδεσσας και στα πλαίσια του ομώνυμου Τοπικού Δικτύου της Δ/νσης Α/θμιας Εκπ/σης Πέλλας.

Μετά από μια σύντομη θεωρητική προσέγγιση ακολούθησε βιωματικό εργαστήρι με τίτλο: "Το ποτάμι της αυτογνωσίας και της αειφορίας" , που συντόνισαν η κ. Ελισάβετ Φράγκου, Υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων Πέλλας και η κ. Έφη Αντωνιάδου, Υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων Ημαθίας .
Το εργαστήρι στάθηκε αφορμή για έκφραση συναισθημάτων, ανταλλαγή απόψεων, αναγνώριση αξιών ενώ το ποτάμι, πηγή έμπνευσης και έκφρασης, παραλληλίστηκε με την ίδια τη ζωή και τη ροή της.
Η συζήτηση που αναδύθηκε, εμβάθυνε στην εκπαιδευτική, μεθοδολογική προσέγγιση της καλλιέργειας αξιών, αλλά και στον επαναπροσδιορισμό αρχών και αξιών που έχουν καταρρεύσει σήμερα στην κοινωνία μας, αναδεικνύοντας τη σημασία τους στην ποιότητα της ζωής μας.
Οι εκπαιδευτικοί που συμμετείχαν ανανέωσαν το ραντεβού τους για τον Ιούνιο, παρουσιάζοντας τα αποτελέσματα των προγραμμάτων που υλοποιούν τη φετινή χρονιά με έμφαση στην καλλιέργεια αξιών.