Σελίδες

About

25 Μαΐου 2017

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΜΑΘΗΤΩΝ – ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΑΠΟ ΤΗ ΔΕΥΠ ΚΑΒΑΣΙΛΩΝ ΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΡΑΒΗΣΣΟΥ

Την Τρίτη 9 Μαΐου το Γυμνάσιο Αραβησσού φιλοξένησε μαθητές-πρόσφυγες που φοιτούν στη ΔΕΥΠ Καβασίλωνκαι διαμένουν στο Camp της Αλεξάνδρειας Ημαθίας. Τους μαθητές - πρόσφυγες, που συνοδεύονταν από τις δύο καθηγήτριές τους, Κυριακή Μαργαρίτη και Ουρανία Λούλα, υποδέχτηκαν και φιλοξένησαν οι μαθητές στους χώρους του σχολείου.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο προγράμματος Αγωγής Σταδιοδρομίας με τίτλο: « Πρόσφυγες τότε και τώρα –Στερεότυπα και Προκαταλήψεις» και διοργανώθηκε από την καθηγήτρια Νέλλη Κατράνα, συντονίστρια του προγράμματος, με τη συνεργασία της Διευθύντριας Χριστίνας Ενέ και των καθηγητριών, Κατερίνας Παρλακίδου και Φιλομίλας Παρτάλη.
Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, οι πρόσφυγες συζήτησαν με τους μαθητές του Γυμνασίου Αραβησσού για τις δυσκολίες του ταξιδιού τους, τις συνθήκες που επικρατούν στη χώρα τους, τις προσδοκίες και τα σχέδιά τους για το μέλλον.Σε μεικτές ομάδες, οι μαθητές του Γυμνασίου Αραβησσού ξενάγησαν τους φιλοξενούμενούς τους στις Πηγές της Αραβησσού, αναζήτησαν έργα Ελλήνων και ξένων λογοτεχνών πάνω στην προσφυγιά και τις οδυνηρές της συνέπειές της στην βιβλιοθήκη του σχολείου και ετοίμασαν πλούσιο μπουφέ με εδέσματα της περιοχής. Η επίσκεψη ολοκληρώθηκε με μουσική και χορό.
Στόχος της δράσης υπήρξε η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση τόσο των μαθητών όσο και της τοπικής κοινωνίας πάνω στο ζήτημα του προσφυγικού καθώς και η ενίσχυση της διάστασης της ενεργούς πολιτειότητας στην σχολική κοινότητα.