Σελίδες

About

16 Αυγούστου 2017

Με «Έπαινο για το σύνολο της παράστασης» και υπέροχες εμπειρίες στις αποσκευές της επέστρεψε η Θεατρική Ομάδα της Νεανικής Σκηνής από την Κόρινθο-Μετά την πρόκριση, η διάκριση!

Η νεοσύστατη Νεανική Σκηνή του Εδεσσαϊκού Θεάτρου με το έργο του Ανδρέα Φλουράκη «ΚΟΚΚΑΛΑ» συμμετείχε στο 15ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου που πραγματοποιήθηκε από 1-10 Αυγούστου στο Δημοτικό Θέατρο Αρχαίας Κορίνθου.
Το Φεστιβάλ διοργανώθηκε από το Δήμο Κορινθίων και το Κορινθιακό Θέατρο «Βασίλης Ρώτας» , αποτελεί θεσμό για την πόλη της Κορίνθου επί σειρά ετών και είχε διαγωνιστικό χαρακτήρα. Συμμετείχαν 10 Θεατρικές ομάδες από την Ελλάδα και την Κύπρο, που διακρίθηκαν μεταξύ δεκάδων αιτήσεων συμμετοχής και διαγωνίζονταν μεταξύ τους διεκδικώντας διακρίσεις και βραβεία. Αξίζει να σημειωθεί πως για πρώτη φορά συμμετείχε Νεανική Σκηνή στο συγκεκριμένο Φεστιβάλ, όπως επίσης για πρώτη φορά, το Εδεσσαϊκό Θέατρο εκπροσωπήθηκε από τη Νεανική και όχι από την Κεντρική Σκηνή σε Φεστιβάλ Πανελλήνιας εμβέλειας και κύρους, γεγονός που είχε ως αποτέλεσμα την θετική ανταπόκριση τόσο της κριτικής επιτροπής όσο και του Κορινθιακού κοινού. Την Τρίτη 8 Αυγούστου 2017 δίπλα στο φεγγαρόλουστο Ιερό του Απόλλωνα της Αρχαίας Κορίνθου, οι νεαροί πρωταγωνιστές της παράστασης με την αύρα τους, τη δροσιά της νιότης τους, τη ζωντάνια τους και το πηγαίο ταλέντο τους, δίκαια κέρδισαν τις εντυπώσεις και το ένθερμο χειροκρότημα των θεατών που κατέκλυσαν το υπαίθριο Δημοτικό Θέατρο, μεταξύ των οποίων ο Βουλευτής Κορινθίας κος Γεώργιος Τσόγκας και ο Δήμαρχος Κορινθίων κος Αλέξανδρος Πνευματικός, ο οποίος συνεχάρη προσωπικά όλους τους συντελεστές. Χαιρετισμό απηύθυνε ο Πρόεδρος του Κορινθιακού Θεάτρου «Βασίλης Ρώτας» κος Παύλος Καράγιωργας που καλώς όρισε την Θεατρική ομάδα ενώ αμέσως μετά την παράσταση στη σκηνοθέτιδα του έργου «ΚΟΚΚΑΛΑ» κα Ηρώ Γεωργίου που συνόδεψε την αποστολή, απονεμήθηκε το «Αναμνηστικό Δίπλωμα Συμμετοχής»

Πριν την έναρξη της παράστασης τιμήθηκε για την προσφορά του στο Θέατρο, την Τέχνη και τα Γράμματα ο Κορίνθιος Σκηνοθέτης και Ιστορικός κος Βασίλης Ξύδης, ο οποίος στη διάρκεια του γεύματος που παρατέθηκε στην Θεατρική ομάδα από τους διοργανωτές, προσέφερε στην Πρόεδρο του Εδεσσαϊκού Θεάτρου κα Δέσποινα Οτουντζίδου, το Λεύκωμα του με τίτλο «ΠΑΛΑΙΑ και ΝΕΑ ΚΟΡΙΝΘΟΣ 1850–1980 / Φωτογραφικό Χρονικό ενός και πλέον Αιώνα».
Την Πέμπτη 10 Αυγούστου, το Φεστιβάλ ρίχνει αυλαία με το έργο του Αριστοφάνη «Εκλησιάζουσες» από τον θίασο του Κ.Θ.Β.Ρ. (παρουσίαση άνευ διαγωνισμού) και ακολούθως ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα της κριτικής επιτροπής, που αποτελούνταν από τους κ.κ Τώνη Λυκουρέση (Πρόεδρος Κριτικής Επιτροπής-Σκηνοθέτης, Γενικός Γραμματέας και Αντιπρόεδρος της Εταιρείας Ελλήνων Σκηνοθετών), Νίκο Πιέρρο (Πολιτικός Μηχανικός, Ιστορικός Ερευνητής, Αντιπρόεδρος Εταιρείας Πελοποννησιακών Σπουδών, Μέλος του Κ.Θ.Β.Ρ.), Κορνηλία Κουντούρη (Καθηγήτρια Μουσικής,
Εκπαιδευτικός), Μαρία Μαρρή (Θεατρολόγος, Εκπαιδευτικός) και Παγώνα Τσαλπαρά (Ερασιτέχνης ηθοποιός, Μέλος του Κ.Θ.Β.Ρ.)

«Ο «Έπαινος για το σύνολο της παράστασης» αποτελεί τιμητική διάκριση για το Εδεσσαϊκό Θέατρο η οποία επιβεβαιώνει και ενισχύει την εμπιστοσύνη του Διοικητικού Συμβουλίου στην Νεανική Σκηνή. Η Διοίκηση του Εδεσσαϊκού Θεάτρου επιθυμεί να εκφράσει την απόλυτη ικανοποίηση της, συγχαίρει την Θεατρολόγο κα Ηρώ Γεωργίου που επιμελήθηκε την παραγωγή (Σκηνοθεσία, Σκηνογραφία, Ενδυματολογία κλπ) και τους νεαρούς ηθοποιούς- Αμπατζή Ιωάννα, Γούλιο Δημήτρη, Κούκου Μάρα, Τσιφλίδη Ιερεμία και Χαλινίδη Τάσο για τις εξαιρετικές ερμηνείες τους καθώς και τον Γιάννη Μαδενλίδη για την συμβολή του στην παράσταση και τους ευχαριστεί που στήριξαν το βασικότερο στόχο του Εδεσσαϊκού Θεάτρου, αυτόν της αξιοπρεπούς εκπροσώπησης του συλλόγου στο Φεστιβάλ.

Θερμά συγχαρητήρια αξίζουν στο Δήμο Κορινθίων, στο Κορινθιακό Θέατρο «Βασίλης Ρώτας» και στον Πρόεδρο κο Παύλο Καράγιωργα για την υπέροχη διοργάνωση και φιλοξενία. Ιδιαίτερες ευχαριστίες εκφράζουμε στα μέλη της κριτικής επιτροπής και στο Θεατρόφιλο κοινό της Κορίνθου για τη θερμή υποδοχή της Θεατρικής μας ομάδας.

Ευχαριστούμε επίσης τις κυρίες Αναστασία Ρουστέμη και Αθανασία Λάσκα (υπεύθυνες υποδοχής, συντονισμού και ξενάγησης της Θεατρικής ομάδας) τον οδηγό του λεωφορείου κο Χρήστο Κρούντση για την μετακίνηση της Θεατρικής ομάδας και την άψογη συνεργασία, το προσωπικό του ξενοδοχείου Ephira στην Κόρινθο και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Άγρα. Τέλος, ευχαριστούμε για την ηθική υποστήριξη τα μέλη και τους φίλους του Εδεσσαϊκού Θεάτρου, τα ΜΜΕ και το θεατρόφιλο κοινό της πόλης μας.»


Για το Δ.Σ.
η Πρόεδρος
Δέσποινα Οτουντζίδου