Σελίδες

About

15 Νοεμβρίου 2017

Καιρός: Έκτακτο δελτίο! Κακοκαιρία δίχως τέλος – Νέο, διπλό κύμα τις επόμενες ώρες [χάρτες]

Ο Καιρός θα συνεχίσει να είναι άσχημος. Μετά τη σφοδρή κακοκαιρία που έπληξε Νέα Πέραμο και Μάνδρα, νέο κύμα κακοκαιρίας έρχεται από τη νύχτα και αναμένεται να πλήξει τα ίδια σημεία.
Τα έντονα καιρικά φαινόμενα θα πλήξουν σχεδόν ολόκληρη τη χώρα.

Από τις 03:00 τα ξημερώματα της Πέμπτης το νέο κύμα κακοκαιρίας θα αρχίσει να πλήττει την Πελοπόννησο.
Το ίδιο κύμα θα χτυπήσει στη συνέχεια την Αττική και τη Βοιωτία και οι Σποράδες ενώ στη συνέχεια και κατά τη διάρκεια της ημέρας θα πληγούν οι περιοχές της Θεσσαλονίκης, της Χαλκιδικής, αλλά και οι περιοχές; της Ανατολικής Μακεδονίας.
Από το απόγευμα και μετά ένα νέο κύμα κακοκαιρίας θα αρχίσει να πλήττει της περιοχές του Ιονίου, ενώ βροχές και καταιγίδες αναμένονται και στην Αττική.

Η πρόγνωση της ΕΜΥ

Σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο που εξέδωσε η ΕΜΥ από σήμερα αναμένονται ισχυρές βροχές, καταιγίδες και χαλάζι σχεδόν σε ολόκληρη τη χώρα.
Σήμερα τα φαινόμενα θα πλήξουν το Ιόνιο, την Ήπειρο, τη Δυτική Στερεά, την Πελοπόννησο και την Κεντρική Μακεδονία, ενώ τη νύχτα η κακοκαιρία θα πλήξει Σποράδες και Εύβοια.
Αύριο Πέμπτη τα φαινόμενα θα πλήξουν το Ιόνιο, σχεδόν ολόκληρο τον ηπειρωτικό κορμό της χώρας την Εύβοια και τις Σποράδες, αλλά και τις Κυκλάδες και τη Δυτική Κρήτη τη νύχτα.
Την Παρασκευή η κακοκαιρία θα πλήξει τις περιοχές νότια της Κέρκυρας, τις Σποράδες, την Εύβοια, τις Κυκλάδες, τη Δυτική Κρήτη και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά.
Έντονα θα είναι τα φαινόμενα και το Σάββατο σε όλη τη χώρα, εκτός από την Κέρκυρα και την Ήπειρο. Ανάσα θα πάρουμε από το βράδυ του Σαββάτου οπότε, σύμφωνα με τα έως τώρα στοιχεία, η κακοκαιρία θα αρχίσει να υποχωρεί.
Ο διευθυντής της ΕΜΥ Αντώνης Λάλος προβλέπει μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι ανάλογα φαινόμενα θα εκδηλωθούν και σε άλλες περιοχές τις επόμενες ημέρες – τουλάχιστον έως το ερχόμενο Σάββατο που φτάνει η μετεωρολογική πρόβλεψη – και πιθανολογεί ότι συνδέεται με την κλιματική αλλαγή: «Συνδέεται με την εξής λογική» λέει. «Τον Οκτώβριο δεν έβρεξε καθόλου και αυτό είναι ένα ακραίο φαινόμενο. Ακραία εκδήλωση είναι και χωρίς διακοπές βροχοπτώσεις επί μια εβδομάδα. Μπορεί επομένως να θεωρήσει κανείς ότι τα χαρακτηριστικά αυτά σχετίζονται με το φαινόμενο του θερμοκηπίου».
Η πρόβλεψη αυτή τη στιγμή είναι ότι τα έντονα αυτά καιρικά φαινόμενα θα αρχίσουν να περιορίζονται από τη νύχτα του Σαββάτου προς την Κυριακή οπότε και θα περιοριστούν στις ανατολικές περιοχές. Και ο χειμώνας; «Είναι πολύ νωρίς για να γίνει οποιαδήποτε πρόβλεψη» απαντά ο κ. Λάλος.