Σελίδες

About

14 Δεκεμβρίου 2017

Κοινωνικό Μέρισμα: Μπαίνουν τα χρήματα στους λογαριασμούς – Τι θα γίνει με τις εκκρεμείς αιτήσεις

Το Κοινωνικό Μέρισμα πληρώνεται αύριο. Όσοι έχουν ενημερωθεί, μέσω της ειδικής φόρμας, πως το δικαιούνται θα δουν τα χρήματα στον λογαριασμό τους στην τράπεζα. Οι δικαιούχοι του μερίσματος δεν χρειάζεται να κάνουν την παραμικρή ενέργεια. Απλά να “τσεκάρουν” ότι πιστώθηκε στον λογαριασμό το ποσό το οποίο εγκρίθηκε στην εφαρμογή όταν έκαναν την αίτησή τους.

Σύμφωνα με τα στοιχεία θα πιστωθούν περισσότερα από 730.000.000 ευρώ συνολικά στους λογαριασμούς.
Το μέρισμα θα πιστωθεί σε 1.321.413 λογαριασμούς δικαιούχων και υπολογίζεται ότι θα ωφεληθούν περισσότεροι από 3.000.000 πολίτες.
Ο μέσος όρος των χρημάτων που θα λάβουν οι δικαιούχοι του μερίσματος είναι 553 ευρώ.
Τα χρήματα είναι αφορολόγητα και δεν υπάρχει καμία περίπτωση να αφαιρεθούν από τον λογαριασμό λόγο χρεών σε εφορία ή Ασφαλιστικά Ταμεία.
Την ίδια ώρα για τις αιτήσεις που βρίσκονται σε εκκρεμότητα καθώς υπήρξαν λάθη μελετάται να δοθεί μια ειδική παράταση για την διόρθωση των στοιχείων που εμφανίζονται αυτομάτως στην ειδική φόρμα.
Όλα δείχνουν ότι για κάποιες ημέρες, πιθανότατα από την ερχόμενη Δευτέρα, η ειδική εφαρμογή για το κοινωνικό μέρισμα θα “ανοίξει” και πάλι για να γίνουν οι διορθώσεις που απαιτούνται.
Ουσιαστικά θα μπορέσουν να κάνουν τις αλλαγές περίπου 50.000 άτομα τα οποία θεωρούνται εν δυνάμει δικαιούχοι από το σύστημα, ωστόσο δεν εγκρίθηκαν οι αιτήσεις τους για καθαρά διαδικαστικούς λόγους.
Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες η παράταση αφορά σε όσους αντιμετώπισαν πρόβλημα με τον ΑΜΚΑ, δεν έχουν εξασφαλίσει την συναίνεση των φιλοξενούμενων, λείπει δηλαδή η σχετική ξεχωριστή αίτηση, ή αντιμετωπίζουν πρόβλημα με τον απαιτούμενο μήνα ασφάλισης στον ΕΦΚΑ.
Δεν έχει βρεθεί μέχρι και σήμερα τρόπος για την αποκατάσταση των προβλημάτων στις αιτήσεις των Ατόμων με Αναπηρίες.