Σελίδες

About

21 Δεκεμβρίου 2017

Τα παιδιά του ΚΔΑΠ Γιαννιτσών σε δράσεις και δρώμενα των Χριστουγέννων

Την Τρίτη 19 Δεκεμβρίου, τα παιδιά του ΚΔΑΠ Γιαννιτσών παρακολούθησαν στο χώρο του Πολυκέντρου το δρώμενο ¨Τα φετινά Χριστούγεννα του δάσους¨ που αφορούσε στο ζωντάνεμα του ομώνυμου παραμυθιού με ήχους, μουσική και δράση από την παιδαγωγική ομάδα του ΚΠΕ Έδεσσας -Γιαννιτσών.

Τα παιδιά μεταφέρθηκαν στο μαγικό κόσμο του δάσους, μεταμορφώθηκαν σε πουλιά, σκιουράκια, φίδια, τρυζόνια, βατραχάκια, άκουσαν τους ήχους του αέρα και της βροχής, τον ήχο από τα ρυάκια και τα πατήματα των ζώων ,έγιναν ένα με όλα τα στοιχεία του δάσους, συνάντησαν τους ήρωες των αγαπημένων τους παραμυθιών και ένωσαν τις δυνάμεις τους για να σώσουν τα δέντρα από την μανία των ανθρώπων και να προτείνουν εναλλακτικούς τρόπους στολίσματος για τα Χριστούγεννα.
Στο πνεύμα αυτό επίσης έφτιαξαν στολίδια από κουκουνάρια και στόλισαν δυο δεντράκια στον χώρο της Παραμυθούπολης!
Από την 1η Δεκεμβρίου οι μικροί μας φίλοι πήραν μέρος σε παρά πολλά εργαστήρια. Έφτιαξαν χάλκινα δεντράκια με χάντρες, αγγελάκια από ορείχαλκο, στολίδια με κανέλα και αλάτι, χριστουγεννιάτικες κάρτες, μικρά ταρανδάκια από ανακυκλώσιμα υλικά, ζυμαρένιους χιονάνθρωπους, τσόχινα στολίδια, ξωτικά...
Έγιναν ζαχαροπλάστες και έφτιαξαν σοκολατένια cookies, τρουφάκια και ζεστούς λουκουμάδες, άκουσαν παραμύθια, έπαιξαν το κυνήγι του χαμένου σκούφου του Αη Βασίλη ,γιόρτασαν τα γενέθλια του αγαπημένου τους Ρινγκελ, και έπαιξαν πολλά πολλά παιχνίδια!!!
Τα παιδιά και το προσωπικό του ΚΔΑΠ Γιαννιτσών σας εύχονται καλά Χριστούγ