Σελίδες

About

14 Μαρτίου 2018

Συντάξεις – Ανατροπή: Νέα αναδρομικά για χιλιάδες συνταξιούχους από παράνομες μειώσεις στην προσωπική διαφορά όσο και στα επιδόματα

Πως κλέβουν χρήματα από τις συντάξεις με την επιβολή κρατήσεων - Κρυμμένες σε ποσοστά οι παράνομες μειώσεις ψαλιδίζουν το εισόδημα - Δείτε ποια χρήματα μπορείτε να διεκδικήσετε και από που θα πάρετε τα αναδρομικά

Χιονοστιβάδα σχηματίζουν πλέον οι αποκαλύψεις για τις παράνομες μειώσεις στις συντάξεις. Είναι χιλιάδες οι συνταξιούχοι που μπορούν να διεκδικήσουν επιπλέον αναδρομικά καθώς οι κρατήσεις γίνεται με παράνομο τρόπο τόσο στην λεγόμενη προσωπική διαφορά, όσο και στα επιδόματα.
Σύμφωνα με την εφημερίδα “Ελεύθερος Τύπος” η κράτηση 6% για την εισφορά ασθένειας δεν γίνεται μονάχα στο ποσό της σύνταξης που προκύπτει μετά τον επανυπολογισμό, αλλά και στην λεγόμενη προσωπική διαφορά, παρά το γεγονός ότι αυτό δεν προβλέπεται ούτε από κάποιον σχετικό νόμο, ούτε υπάρχει σε κάποια εγκύκλιο.
Μάλιστα σε ό,τι αφορά στην προσωπική διαφορά επιβάλλεται παρανόμως η μείωση 6% για ασθένεια σε όλο το ποσό και όχι στο νέο που προκύπτει μετά τον επανυπολογισμό.
Την ίδια ώρα σε ΙΚΑ , ΟΑΕΕ, ΔΕΚΟ κλπ, πλην του Δημοσίου οι συνταξιούχοι χάνουν χρήματα μέσω των μνημονιακών περικοπών και στα οικογενειακά επιδόματα.
Τα οικογενειακά επιδόματα στο Δημόσιο εξαιρούνται από τις μνημονιακές περικοπές, ενώ τα άλλα Ταμεία τα συμπεριλαμβάνουν στο σύνολο της σύνταξης και τα περικόπτουν και αυτά μαζί με το υπόλοιπο ποσό.
Οι συνταξιούχοι που θα εντοπίσουν αυτές τις μειώσεις, όπως και στις προηγούμενες περιπτώσεις θα πρέπει να διεκδικήσουν από τα Ταμεία τους την επιστροφή των χρημάτων που τους αναλογούν σύμφωνα με το ποσό της σύνταξης ή των επιδομάτων τους.
Με πληροφορίες από την εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος»