Σελίδες

About

02 Απριλίου 2018

Συνεχίζει δυναμικά η Ακαδημία των "Ικάρων" Γιαννιτσών στα πρωταθλήματα προ-μίνι και μίνι μπάσκετ της ΕΚΑΣΚΕΜ

Το Γιαννιτσιώτικο μπάσκετ έχει παρελθόν, έχει παρόν αλλά από ότι φαίνεται έχει και λαμπρό μέλλον. Με μεγάλη επιτυχία συνεχίζει λοιπόν η Ακαδημία των "Ικάρων" Γιαννιτσών τη συμμετοχή της στα φετινά πρωταθλήματα προ-μίνι και μίνι αγοριών και κοριτσιών.
Η διοργάνωση ξεκίνησε πριν από τρείς εβδομάδες, ήδη έχουν διεξαχθεί οι τρείς πρώτες αγωνιστικές και οι συγκινήσεις τόσο για τους νεαρούς αθλητές και αθλήτριες, όσο και για τον κόσμο που παρακολουθεί τα παιχνίδια είναι έντονες. Οι νίκες που έχουν επιτευχθεί από τα παιδιά των "Ικάρων" δεν αποτελούν αυτοσκοπό.Σημασία έχει η συλλογή εμπειριών μέσα από τη συμμετοχική διαδικασία και το παιχνίδι.
Αυτό το Σαββατοκύριακο τα μικρά τμήματα των "Ικάρων" αντιμετώπισαν τον "Φίλιππο" Βέροιας (προ-μίνι αγοριών), Α.Ο.Κ. Βέροιας (μίνι αγοριών) και Εδεσσαικό BC (παγκορασίδες) με καλές εμφανίσεις που άφησαν υποσχέσεις για ακόμα καλύτερη συνέχεια στα αντίστοιχα πρωταθλήματα. Ιδιαίτερα οι μικρές μπασκεμπωλίστριες του Σπόντη Νίκου και Σερέτη Θεολόγου, αποτελούν ήδη σημείο αναφοράς στο γυναικείο μπάσκετ της ευρύτερης περιοχής του Δήμου Πέλλας καθώς ο Σύλλογος είναι ο μοναδικός που διατηρεί τμήματα κοριτσιών ( bambini, παγκορασίδες και κορασίδες) εδώ και 7 χρόνια, με αξιόλογες διακρίσεις.
"...Σε αυτή την τρυφερή ηλικία εστιάζουμε στη διδασκαλία των βασικών μηχανισμών του σώματος, οι οποίοι βελτιώνονται και αναπτύσσονται με συνεχή προπόνηση και εξάσκηση στους επίσημους αγώνες...Η εισαγωγή του χειρισμού της μπάλας, της ντρίπλας, της πάσας, του σουτ και οι βασικές αμυντικές και επιθετικές κινήσεις γίνονται με απλές και παιγνιώδεις ασκήσεις και αποτελούν το πρωταρχικό στόχο και σκοπό των προπονήσεων και των αναμετρήσεων " σημείωσε με νόημα ο Σπόντης Νίκος , κόουτς των "Ικάρων".