Σελίδες

About

09 Μαΐου 2018

Για τις 29 Ιουνίου οι μεταβιβάσεις δικαιωμάτων

Παράταση στην προθεσμία για την υποβολή των αιτήσεων μεταβίβασης δικαιωμάτων ετοιμάζει το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης. Υψηλόβαθμα υπηρεσιακά στελέχη του ΟΠΕΚΕΠΕ ανέφεραν ότι η παράταση που θα δοθεί ίσως ξεπερνάει την 15η Ιουνίου που είναι η καταληκτική ημερομηνία υποβολής δηλώσεων ΟΣΔΕ (με πιθανότερη καταληκτική την Παρασκευή 29 Ιουνίου).

Με βάση την έκταση που κατέχει ο δικαιούχος στις 31/05/2018 θα γίνει η ενεργοποίηση και η πληρωμή των δικαιωμάτων ενίσχυσης του έτους 2018.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες το ερχόμενο δεκαπενθήμερο θα δημοσιευθεί και η απαραίτητη υπουργική απόφαση η οποία ήδη συντάσσεται. 

Να σημειωθεί ότι η παράταση της καταληκτικής ημερομηνίας υποβολής των αιτήσεων μεταβίβασης 2018 δεν αφορά την καταληκτική ημερομηνία υποβολής της  Ενιαίας Αίτησης Ενίσχυσης 2018, η οποία εκπνέει στις 15/6. Επίσης η παράταση  της καταληκτικής ημερομηνίας υποβολής των αιτήσεων μεταβίβασης δεν επηρεάζει την ημερομηνία , κατά την οποία ο γεωργός θα πρέπει να αποδεικνύει πως έχει στην κατοχή του τα αγροτεμάχια για το έτος 2018. Συνεπώς με βάση την έκταση που κατέχει ο δικαιούχος στις 31/05/2018 θα γίνει η ενεργοποίηση και η πληρωμή των δικαιωμάτων ενίσχυσης του έτους 2018
Να σημειωθεί ότι και πέρυσι αντίστοιχα είχε δοθεί παράταση έως την Παρασκευή 30 Ιουνίου.