Σελίδες

About

26 Ιουνίου 2018

ΟΑΕΔ - Νέο πρόγραμμα για προσλήψεις ανέργων: Ποιοι οι δικαιούχοι και τι πρέπει να κάνουν

Επιδότηση προσλήψεων στον ιδιωτικό τομέα για 15.000 ανέργους - Ποιους αφορά και τι πρέπει να γνωρίζουν
Επιδότηση προσλήψεων στον ιδιωτικό τομέα για 15.000 ανέργους με ποσό έως 500 ευρώ το μήνα, προβλέπει το νέο πρόγραμμα απασχόλησης με την απόφαση που υπεγράφη τη Δευτέρα (25/06) από τα υπουργεία Εργασίας και Οικονομικών.

Το νέο πρόγραμμα αφορά στην επιχορήγηση επιχειρήσεων για την απασχόληση 15.000 ανέργων νέων ηλικίας 18-29 ετών, με έμφαση στους πτυχιούχους ανωτάτων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων πανεπιστημιακού και τεχνολογικού τομέα.
Οι άνεργοι που θα προσληφθούν θα πρέπει να είναι εγγεγραμμένοι στο Μητρώο του ΟΑΕΔ για τουλάχιστον τρεις μήνες πριν επιλεγούν από τον ΟΑΕΔ για απασχόληση στο συγκεκριμένο πρόγραμμα, αναφέρει η εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος».
Οι μακροχρόνια άνεργοι θα πρέπει να είναι εγγεγραμμένοι για 12 μήνες τουλάχιστον, ενώ όσοι είναι και δικαιούχοι ΚΕΑ θα επιλέγονται για απασχόληση ακόμη και αν έχουν εγγραφεί μία ημέρα πριν τους επιλέξει ο ΟΑΕΔ.
Σε κάθε περίπτωση, θα πρέπει να έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους και να διανύουν το 30ο έτος κατά την ημερομηνία υπόδειξής τους από την αρμόδια υπηρεσία του ΟΑΕΔ.
Οι συμβάσεις εργασίας θα είναι πλήρους απασχόλησης για 12 μήνες με ένα τρίμηνο επιπλέον απασχόλησης (συνολικά 15 μήνες) για ανέργους που έχουν τρίμηνη εγγραφή στον ΟΑΕΔ, ενώ οι μακροχρόνια – άνω των 12 μηνών – άνεργοι, καθώς και οι άνεργοι που παίρνουν ΚΕΑ, θα προσλαμβάνονται με 15μηνη αρχική σύμβαση και με το επιπλέον τρίμηνο θα έχουν συνολικά 18μηνη απασχόληση.