Σελίδες

About

26 Οκτωβρίου 2018

ΟΠΕΚΕΠΕ: Πότε θα μπουν στην τράπεζα τα χρήματα της επιδότησης

Ο ΟΠΕΚΕΠΕ πληρώνει σήμερα (26/10/2018) το απόγευμα το 70% της βασικής ενίσχυσης στους λογαριασμούς των δικαιούχων αγροτών.

«Σήμερα το απόγευμα πιστώνονται οι λογαριασμοί των δικαιούχων της βασικής ενίσχυσης από τον ΟΠΕΚΕΠΕ, μετά την ολοκλήρωση των απαραίτητων ενεργειών από πλευράς του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης», τόνισε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, Σταύρος Αραχωβίτης.
Συγκεκριμένα, συνολικά 682.648.311,48 ευρώ, που αντιστοιχούν στο 70% της βασικής ενίσχυσης, καταβάλλονται ως προκαταβολή των κοινοτικών ενισχύσεων σε 536.247 δικαιούχους.
Τα χρήματα θα είναι διαθέσιμα σήμερα το βράδυ και μέχρι τη Δευτέρα, ανάλογα με την τράπεζα.
Όσοι παραγωγοί έχουν κάρτα συναλλαγών της Πειραιώς θα μπορούν να προχωρήσουν στην ανάληψη των χρημάτων από ΑΤΜ το απόγευμα της Παρασκευής.
Οι πελάτες των άλλων τραπεζών – εκτός της Πειραιώς – θα μπορούν να προβούν σε ανάληψη των χρημάτων τη Δευτέρα 29 Οκτωβρίου.
Στο μεταξύ, στα μέσα Δεκεμβρίου αναμένεται να πιστωθεί το υπόλοιπο 30% της βασικής ενίσχυσης από τον ΟΠΕΚΕΠΕ, το σύνολο της «πράσινης ενίσχυσης» και της ενίσχυσης για τους νέους αγρότες.
«Έως το τέλος του έτους θα έχει πιστωθεί και η εξισωτική αποζημίωση του 2018 για όλους τους δικαιούχους», υπογράμμισε ο κ. Αραχωβίτης.