Σελίδες

About

13 Νοεμβρίου 2018

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΣΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 14 ΤΟΥ ΝΟΕΜΒΡΗ

Τον περασμένο Αύγουστο η κυβέρνηση ανακοίνωσε με τυμπανοκρουσίες την “καθαρή” έξοδο από τα μνημόνια. Όμως η κυβερνητική αυτή αισιοδοξία, λίγους μήνες μετά καταρρέει, αφού για το παραμικρό, απαιτείται η έγκριση των δανειστών, ενώ αν τολμήσει να τους αγνοήσει καραδοκούν οι οίκοι αξιολόγησης και οι αγορές με τα επιτόκια δανεισμού, ως φόβητρο, που απαγορεύει κάθε φιλολαϊκή πολιτική.
Η επόμενη μέρα των μνημονίων είναι φτιαγμένη με τα υλικά του χθες: αντιλαϊκά μέτρα, φοροληστεία, δουλεία έως τα 67, περικοπές στην Παιδεία και την Υγεία, ελαστική εργασία. Όλα αυτά είναι οι απαιτήσεις του μεγάλου κεφαλαίου, του ΣΕΒ και των άλλων εργοδοτικών οργανώσεων, ώστε να πετύχουν τον στόχο της ανάπτυξης των κερδών τους ξεζουμίζοντας ακόμα περισσότερο τους εργαζόμενους. Στον στόχο αυτό συμφωνούν όλοι μαζί κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, ΝΔ και ΚΙΝΑΛ καθώς και τα υπόλοιπα κόμματα που υποστηρίζουν την πολιτική της Ε.Ε. και τους στόχους της “ανταγωνιστικότητας” και της “κερδοφορίας” των επιχειρηματικών ομίλων. Απέναντι στην κοροϊδία της “εξόδου” από τα μνημόνια και τη δήθεν “κανονικότητα”, που ισχυρίζεται η κυβέρνηση πως επανήλθε, φέρνουμε στο προσκήνιο τις δικές μας αγωνίες, τα προβλήματα και τις διεκδικήσεις. Δεν κάνουμε βήμα πίσω από την απαίτηση της αναπλήρωσης όλων των απωλειών που είχαμε τα προηγούμενα χρόνια, από την κάλυψη των αναγκών μας. Η απεργία της ΑΔΕΔΥ στις 14 Νοέμβριου είναι μια μάχη που γενικεύει όλους τους αγώνες που έχουμε ξεκινήσει για να ξηλώσουμε τα μνημόνια πέρα από τις κυβερνητικές υποσχέσεις.
Τελικά, απέναντι στο επιχείρημα ότι δεν υπάρχει άλλη διέξοδος, οι εργαζόμενοι έχουμε να προβάλουμε τη διαγραφή του χρέους. Για να πάψουμε να αποπληρώνουμε δις ευρώ κάθε χρόνο για να γεμίζουν τα σεντούκια των τραπεζιτών. Γι’ αυτό απαιτείται να συγκρουστούμε με τον πλαστό μονόδρομο των νεοφιλελεύθερων πολιτικών της Ε.Ε. και των αγορών. Μπορούμε και πρέπει να απαιτήσουμε να κρατικοποιηθούν οι τράπεζες και όλες οι μεγάλες επιχειρήσεις κάτω από τον έλεγχο των εργαζόμενων, να επιβάλλουμε με τους αγώνες μας, πολιτικές για την ικανοποίηση των αναγκών και των δικαιωμάτων μας. ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΣΥΓΚΕΝΡΩΣΕΙΣ.

ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΕΔΕΣΣΑ: ΩΡΑ 10:30 ΠΕΖΟΔΡΟΜΟΣ