Σελίδες

About

25 Φεβρουαρίου 2019

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΙΑΣ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΟΥ «ΕΥ ΖΗΝ» ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΗΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΣΤΟΥΣ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ

Κλιμάκιο του Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων Ο.Τ.Α. Νομού Πέλλας, αποτελούμενο από την Πρόεδρο κ. Γκόγκου Βασιλική και το μέλος του Δ.Σ. κ. Καραπαναγιώτη Ιγνάτη, συνοδευόμενο από τον εκπρόσωπο της Ε.Ε. της Π.Ο.Ε. – Ο.Τ.Α. κ. Τσίπρα Δημήτρη συναντήθηκε με την διοίκηση του Ν.Π.Δ.Δ. ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΕΔΕΣΣΑΣ «ΕΥ ΖΗΝ» τον Πρόεδρο και Δημοτικό Σύμβουλο κ. Γιώγα Δημήτρη και την Διευθύντρια κ. Γκίνη Αικατερίνη, την Παρασκευή 22-2-2019 με θέμα την εφαρμογή της Ειδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, την οποία προσυπέγραψαν η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στους Ο.Τ.Α. Α΄ βαθμού και το Ελληνικό Δημόσιο στις 21-12-2018 και δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ 6159 Τεύχος Β΄ /31-12-2018.


Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων ανέπτυξαν τις απόψεις τους υπογραμμίζοντας ότι δεν ζητούν τίποτα περισσότερο από την εφαρμογή τη Συλλογικής Σύμβασης, την οποία παρεμπιπτόντως, ερμηνεύουν με τον ίδιο τρόπο όλοι οι άλλοι Δήμοι του Νομού μας και οι ΟΤΑ της χώρας πλην του Δήμου Έδεσσας! Η Συλλογική Σύμβαση Εργασίας προβλέπει σαφώς ότι «στους μάγειρες σε κουζίνες μαζικής εστίασης, η εβδομαδιαία απασχόληση των εργαζομένων ορίζεται σε 32 ώρες».

Η Διοίκηση του Ν.Π.Δ.Δ. ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΕΔΕΣΣΑΣ «ΕΥ ΖΗΝ», ισχυρίστηκε ότι η διάταξη για τους «μάγειρες σε κουζίνες μαζικής εστίασης» δεν είναι σαφής και ότι υπάρχουν και άλλοι Δήμοι στη χώρα όπου δεν εφαρμόζεται το συγκεκριμένο ωράριο (αναφέρθηκε ο Δήμος Ορεστιάδας) γιατί την ερμηνεύουν διαφορετικά.

Όπως μας επισήμανε ο κ. Γιώγας, η Διοίκηση του ΕΥ ΖΗΝ δεν αρνείται να εφαρμόσει το νόμο και την Συλλογική Σύμβαση Εργασίας. Απλώς περιμένει απάντηση σε ερώτημά της, από το νομικό σύμβουλο της ΚΕΔΕ που θα διευκρινίζει ποιους εννοεί η σύμβαση στην αναφορά για «μάγειρες σε κουζίνες μαζικής εστίασης». Συνέστησε να κάνουν οι εργαζόμενοι υπομονή λίγες μέρες ακόμα ώσπου να έχουμε την διευκρίνιση από το νομικό της ΚΕΔΕ, και δεσμεύτηκε ότι η Διοίκηση του ΕΥ ΖΗΝ θα αποκαταστήσει τα νόμιμα δικαιώματά τους με την χορήγηση αντίστοιχων «ρεπώ».

Στην παρέμβασή του ο εκπρόσωπος της ΠΟΕ –ΟΤΑ κ. Τσίπρας Δημήτριος δεσμεύθηκε να παραδώσει στη Διοίκηση του ΕΥ ΖΗΝ τα τεκμήρια (έγγραφα, συμβάσεις, νομικές γνωματεύσεις κλπ) προκειμένου να εφαρμοστούν τα νόμιμα εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αντίστοιχη ειδική συλλογική σύμβαση εργασίας για ωράριο 32 ωρών ισχύει και για τις καθαρίστριες εσωτερικών χώρων την οποία επίσης καλείται η Διοίκηση του ΕΥ ΖΗΝ να εφαρμόσει.

Έδεσσα 25/02/2019
Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Πέλλας – (Μέλος ΠΟΕ-ΟΤΑ)