Σελίδες

About

10 Ιουλίου 2019

Συνεδρίαση Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας

Με κεντρικό θέμα συζήτησης την προετοιμασία ενόψει της θερινής περιόδου για την προστασία από τις δασικές πυρκαγιές, συνεδρίασε την Πέμπτη 4 Ιουλίου 2019 και ώρα 8:30 π.μ. το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Πέλλας.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, συζητήθηκαν θέματα που αφορούσαν, στη δρομολόγηση έργων και δράσεων αντιπυρικής προστασίας από πλευράς δήμου αλλά και στην οργάνωση, τον συντονισμό και την ετοιμότητα των αρμοδίων εμπλεκομένων υπηρεσιών και ανθρώπινου δυναμικού για την αντιμετώπιση κινδύνων που προέρχονται από την εκδήλωση δασικών πυρκαγιών.
Τη συνεδρίαση άνοιξε ο Δήμαρχος Πέλλας κ. Γρηγόρης Στάμκος καλωσορίζοντας τους παρευρισκομένους στην καθιερωμένη καλοκαιρινή σύσκεψη για θέματα πρόληψης πυρκαγιών. Ανέφερε ότι φέτος από πλευράς δήμου δαπανήθηκε ένα σημαντικό ποσό ώστε να είναι σε ετοιμότητα ένα ακόμη αυτοκίνητο που θα συνδράμει στο έργο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη η κατασκευή έργου αντιπυρικής προστασίας του οποίου η μελέτη υλοποιήθηκε σε συνεργασία με την Π.Υ., το Δασαρχείο και τον ορειβατικό σύλλογο.
Το έργο αφορά κυρίως στην δυτική περιοχή του δήμου και περιλαμβάνει εργασίες επένδυσης υφιστάμενων δεξαμενών για την αποκατάσταση της λειτουργίας τους ώστε να εξασφαλιστεί επαρκής ποσότητα νερού, αλλά και κατασκευή ιρλανδικών διαβάσεων και συντήρησης για την αποκατάσταση της βατότητας του δασικού οδικού δικτύου.
Στη συνέχεια τοποθετηθήκαν τα μέλη του Σ.Τ.Ο. ως εκπρόσωποι της Πυροσβεστικής, του Δασαρχείου Έδεσσας, των φορέων Πολιτικής Προστασίας της Α.Δ.Μ.Θ. και της Π.Ε. Πέλλας, της Δ/νσης Περιβάλλοντος Πρασίνου και Καθαριότητας του Δήμου Πέλλας, της Αστυνομίας, του Στρατού και των εθελοντικών ομάδων Πολιτικής Προστασίας.