Σελίδες

About

08 Οκτωβρίου 2019

Επίδομα θέρμανσης 2019 – Σταϊκούρας: Διευρυμένο και με προκαταβολή

Διευρυμένο επίδομα θέρμανσης και με προκαταβολή, αποφάσισε η κυβέρνηση να χορηγηθεί στα νοικοκυριά για τη χειμερινή περίοδο, προανήγγειλε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, αφήνοντας μάλιστα ανοιχτό το ενδεχόμενο ανακοίνωσης πρόσθετων θετικών μέτρων για το 2019 και το 2020.

Ο υπουργός, σε συνέντευξή του στην «ΕΡΤ», ανακοίνωσε ότι την ερχόμενη εβδομάδα θα εκδοθεί η υπουργική απόφαση για την προκαταβολή του επιδόματος θέρμανσης.
«Στο πλαίσιο των δυνατοτήτων που έχουμε αποφασίσαμε να δώσουμε διευρυμένο επίδομα με προκαταβολή» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Χρήστος Σταϊκούρας, εξηγώντας ότι τα κριτήρια θα είναι διευρυμένα και η προκαταβολή θα δοθεί ανάλογα με τη ζώνη. Όπως είπε, την προηγούμενη εβδομάδα προέκυψε επιπλέον δημοσιονομικός χώρος και επιλογή του πρωθυπουργού είναι να χρησιμοποιηθεί για το επίδομα θέρμανσης.
Σημειώνεται ότι οι εταιρείες εμπορίας πετρελαιοειδών εκτιμούν ότι η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης, κατά την έναρξη της περιόδου διάθεσής του στην αγορά την ερχόμενη εβδομάδα, θα διαμορφωθεί στο 1,02 ευρώ το λίτρο. Η τιμή προκύπτει με βάση τα τωρινά δεδομένα των διεθνών τιμών και της ισοτιμίας δολαρίου/ευρώ και είναι φθηνότερη σε σχέση με τον Οκτώβριο του 2018 (1,145 ευρώ) αλλά και με την τιμή που διαμορφώθηκε τον Απρίλιο, στη λήξη της περιόδου διάθεσης του πετρελαίου θέρμανσης στην αγορά (1,079 ευρώ).