Σελίδες

About

05 Δεκεμβρίου 2019

Παραστάσεις από το Αλεξάνδρειο Δημοτικό Ωδείο Γιαννιτσών στην «9η Παραμυθούπολη»

Το Αλεξάνδρειο Δημοτικό Ωδείο Γιαννιτσών, στο πλαίσιο της συνεργασίας του με φορείς και εκπαιδευτικές δομές του δήμου Πέλλας, συμμετέχει και συνδιοργανώνει στην «9η Παραμυθούπολη 2019» τρεις παραστάσεις, όπως επίσης παρουσιάζει την Παιδική-Νεανική Χορωδία του σε ξεχωριστή εμφάνιση.
Πιο συγκεκριμένα:

Το Σάββατο 7 Δεκεμβρίου 2019 (6:00 μ.μ., Πάρκο του Πολύκεντρου), τα παιδιά της Μουσικής Προπαιδείας του Αλεξάνδρειου Δημοτικού Ωδείου Γιαννιτσών μαζί με το Ειδικό Εργαστήρι Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης κατασκευάζουν και στολίζουν Χριστουγεννιάτικα. Η δράση αυτή εντάσσεται στα εγκαίνια της 9ης Παραμυθούπολης!
Την Τρίτη 17 Δεκεμβρίου (6:30 μ.μ., πεζόδρομος), σε συνεργασία με το Εσπερινό ΕΠΑΛ Γιαννιτσών και το Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Γιαννιτσών, η χορωδία των παραπάνω θα ερμηνεύσει χριστουγεννιάτικα και άλλα τραγούδια. Θα συνοδεύσουν οι Παντελής Πετρίδης (κιθάρα) και Ιωάννης Ανδρόνογλου (κιθάρα-λαούτο). Στη μουσική διεύθυνση η καθηγήτρια του Α.Δ.Ω.Γ. Μαρίνα Ιορδανίδου.
Την Κυριακή 15 Δεκεμβρίου (12:00 π.μ., πεζόδρομος), η Παιδική-Νεανική Χορωδία του Αλεξάνδρειου Δημοτικού Ωδείου Γιαννιτσών, υπό τη διεύθυνση της Κωνσταντίνας Παυλίδου, θα ερμηνεύσει Χριστουγεννιάτικα τραγούδια από το ελληνικό και διεθνές ρεπερτόριο.
Την Κυριακή 22 Δεκεμβρίου (11:30 π.μ., πεζόδρομος), τα τμήματα Μουσικής Προπαιδείας του Αλεξάνδρειου Δημοτικού Ωδείου Γιαννιτσών, το
τμήμα Βοηθών Βρεφονηπιοκόμων του ΔΙΕΚ Γιαννιτσών και ο 1ος Παιδικός Σταθμός του Δήμου Πέλλας θα παρουσιάσουν το μουσικό παραμύθι «Μια φορά κι έναν καιρό πέρασε μια μάγισσα από εδώ…». Στη διεύθυνση η καθηγήτρια Μαρίνα Ιορδανίδου. Στην κιθάρα ο διευθυντής του Α.Δ.Ω.Γ. Ιωάννης Ανδρόνογλου.
Η καθηγήτρια του Α.Δ.Ω.Γ., Μαρίνα Ιορδανίδου
Η Μαρίνα Ιορδανίδου γεννήθηκε στα Γιαννιτσά και αποφοίτησε από το Μουσικό Σχολείο Γιαννιτσών, ενώ παράλληλα απέκτησε πτυχίο Αρμονίας. Στη συνέχεια, εισήχθη στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου, από όπου αποφοίτησε με «Άριστα» , στην κατεύθυνση «Σύνθεση» και υπεύθυνους καθηγητές τους Δημήτρη Μαραγκόπουλο και Ιωσήφ Παπαδάτο. Είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος με ειδίκευση στη Σχολική Ψυχολογία. Επίσης απέκτησε πτυχίο Αντίστιξης και Φυγής, με καθηγητή τον Ιωσήφ Παπαδάτο. Έχει παρακολουθήσει πλήθος μουσικοπαιδαγωγικών σεμιναρίων και επιμορφώσεων.
Ξεκίνησε την επαγγελματική και καλλιτεχνική της πορεία διδάσκοντας σε μουσικοπαιδαγωγικά προγράμματα στο παράρτημα του Ωδείου Φίλιππος Νάκας στην Κέρκυρα παράλληλα με τις πανεπιστημιακές σπουδές της. Επί σειρά ετών εργάστηκε ως μουσικοπαιδαγωγός στο Φιλανθρωπικό Ίδρυμα Μέριμνα Παιδιού και σε ιδιωτικούς παιδικούς σταθμούς. Ως πιστοποιημένη εκπαιδεύτρια ενηλίκων, διδάσκει σε δημόσια ΙΕΚ και ΣΔΕ. Επίσης, εργάζεται ως αναπληρώτρια σε σχολεία Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης.
Τα τελευταία χρόνια, προσφέρει τις γνώσεις της στον απαιτητικό χώρο της Ειδικής Αγωγής. Ακόμη, έχει εργαστεί ως καθηγήτρια θεωρητικών μαθημάτων στο Αλεξάνδρειο Δημοτικό Ωδείο Γιαννιτσών, στο οποίο εδώ και 11 χρόνια είναι υπεύθυνη στο τμήμα Μουσικής Προπαιδείας.
Στο πλαίσιο τόσο της προσωπικής όσο και της επαγγελματικής - παιδαγωγικής της εξέλιξης, είναι ταυτόχρονα φοιτήτρια του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας.
Η καθηγήτρια του Α.Δ.Ω.Γ., Κωνσταντίνα Παυλίδου
Η Παυλίδου Κωνσταντίνα γεννήθηκε στα Γιαννιτσά. Φοίτησε στο Μουσικό Γυμνάσιο και Λύκειο Γιαννιτσών, όπου και είχε την πρώτη συστηματική επαφή με την μουσική. Είναι αριστούχος πτυχιούχος του Τμήματος Μουσικών Σπουδών της Σχολής Καλών Τεχνών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Έλαβε πτυχίο Αρμονίας με Άριστα από το Αλεξάνδρειο Δημοτικό Ωδείο Γιαννιτσών. Πήρε Δίπλωμα Μονωδίας με Άριστα το 2015, φοιτώντας στην τάξη της Αικατερίνης Καρατζά στο Σύγχρονο Ωδείο Θεσσαλονίκης.
Εργάζεται στο Αλεξάνδρειο Δημοτικό Ωδείο Γιαννιτσών ως καθηγήτρια μονωδίας από το 2015. Από το 2017 ανέλαβε χρέη μαέστρου της Παιδικής – νεανικής χορωδίας του Α.Δ.Ω.Γ..
Από το 2018 είναι υπεύθυνη φωνητικής αγωγής στα παιδικό – νεανικό και στο μικτό τμήμα της βραβευμένης χορωδίας Canto Olympus που εδρεύει στο Αιγίνιο Πιερίας, με μαέστρο τον καταξιωμένο κ. Καριοφυλλίδη Μιχάλη, ενώ η ίδια ήταν υπεύθυνη μαέστρος για το junior τμήμα της χορωδίας αυτής, κατά το σχολικό έτος 2018 – 2019. Επίσης από το 2017 είναι μαέστρος της χορωδίας Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου Δαμιανού Γιαννιτσών.
Στο ενεργητικό της απαντώνται συμμετοχές σε συνέδρια, σεμινάρια και συναυλίες ως σολίστ και ως μαέστρος των προαναφερθέντων χορωδιών, αλλά και ως ενεργό μέλος σε χορωδίες και φωνητικά σύνολα.