Σελίδες

About

20 Μαρτίου 2020

Ελλάδα Κλειστά σχολεία: Παράταση έως 10 Απριλίου

Παρατείνεται η απαγόρευση λειτουργίας όλων των εκπαιδευτικών δομών για προληπτικούς λόγους έως και τις 10 Απριλίου 2020.

Νέα παράταση 15 ημερών θα δοθεί στο κλείσιμο των σχολείων, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, όπως ανακοίνωσε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως.


Με ΚΥΑ που αναμένεται να δημοσιευθεί αύριο, αποφασίζεται η παράταση της απαγόρευσης λειτουργίας όλων των εκπαιδευτικών δομών, καθώς και η αναστολή όλων των εκπαιδευτικών εκδρομών εσωτερικού και εξωτερικού, έως και τις 10 Απριλίου 2020, για προληπτικούς λόγους, κατόπιν εισήγησης της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας Δημόσιας Υγείας έναντι του κορονοϊού COVID-19.

«Θα παραταθεί το κλείσιμο όλων των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων μέχρι την Παρασκευή 10 Απριλίου», ανέφερε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως στον ΑΝΤ1.

Στο ερώτημα εάν θα χαθεί η σχολική χρονιά τόνισε: «Δεν θα χαθεί η σχολική χρονιά. Ούτε το ακαδημαϊκό εξάμηνο».
Στη συνέχεια η κ. Κεραμέως πρόσθεσε: «Θα επεκταθεί το σχολικό έτος, ενώ μπορεί να μειωθεί η διδακτέα ύλη. Είναι πιθανό να αλλάξει η ημερομηνία έναρξης των πανελλαδικών. Προσπαθούμε να μείνουμε όσο πιο κοντά γίνεται στην παραδοσιακή ημερομηνία έναρξης και λήξης».