Σελίδες

About

15 Μαρτίου 2020

Κορονοϊός: Οι Έλληνες βγαίνουν στα μπαλκόνια για να χειροκροτήσουν γιατρούς και νοσηλευτές

Το βράδυ τη Κυριακής (15/3) στις 21:00 οι Έλληνες θα βγουν στα μπαλκόνια τους για ένα παρατεταμένο χειροκρότημα προς τους γιατρούς και νοσηλευτές και την υπεράνθρωπη προσπάθεια που κάνουν για να σταματήσουν την εξάπλωση του κορονοϊού.

Το παράδειγμα της Ισπανίας, όπου το βράδυ του Σαββάτου (14/3) χιλιάδες Ισπανοί χειροκρότημα τους γιατρούς της χώρας τους, ακολουθεί και η Ελλάδα μία μέρα αργότερα και συγκεκριμένα το βράδυ της Κυριακής (15/3) στις 21:00.
Πρόκειται για μία συμβολική αλλά και συλλογική κίνηση για να εκφραστεί η ευγνωμοσύνη των Ελλήνων προς τους γιατρούς, του νοσηλευτές και όλους τους ανθρώπους του Συστήματος Υγείας για την υπεράνθρωπη προσπάθεια που κάνουν με στόχο την εξάπλωση του κορονοϊού.
Έτσι, όταν το ρολόι δείξει 21:00, οι Έλληνες θα βγουν στα μπαλκόνια τους και θα χειροκροτήσουν για πέντε λεπτά "όλους τους ανθρώπους που δουλεύουν αυτή την περίοδο για εμάς! Ας ακουστεί το χειροκρότημα μας σε κάθε Νοσοκομείο και κάθε σημείο παροχής Υγείας για να τους δώσουμε κουράγιο για τις μέρες που ακολουθούν", όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η σχετική κοινοποίηση που έχει κυκλοφορήσει στα social media.