Σελίδες

About

17 Απριλίου 2020

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

Η Ομάδα Μαθηματικών Γιαννιτσών προσκαλεί τους μαθηματικούς και τους φίλους των μαθηματικών στο εξ αποστάσεως σεμινάριο

με θέμα
ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ
Μερικές έννοιες – κλειδιά για τη μελέτη των Μαθηματικών:
ΟΡΙΣΜΟΣ - ΔΙΑΤΥΠΩΣΗ - ΘΕΩΡΗΜΑ - ΑΠΟΔΕΙΞΗ - ΑΙΤΙΟΛΟΓΗΣΗ - ΕΠΑΛΗΘΕΥΣΗ
Πόσο καλά τις γνωρίζουμε;


και ομιλητή
τον Γιάννη Θωμαΐδη, Δρα Μαθηματικών, τ. Σχολικό Σύμβουλο

την Κυριακή 26 Απριλίου στις 7 μ.μ. στην ψηφιακή αίθουσα της ομάδας, όπου θα μπορεί να γίνει συζήτηση, αλλά και στο κανάλι της ομάδας στο youtube, από όπου θα μπορεί κάποιος να παρακολουθεί και να συμμετέχει μέσω των σχόλιων.

Για να συνδεθείτε στην ψηφιακή αίθουσα ακολουθήστε τον σύνδεσμο https://meetingsemea9.webex.com/meet/omadamathimatikongiannitson
(θα ανοίξει 15΄ νωρίτερα)

Για το βίντεο στο youtube ακολουθήστε τον σύνδεσμο https://www.youtube.com/watch?v=XCUZCK4LfsE

Λίγα λόγια για το σεμινάριο
Η αξιολόγηση των γραπτών στα βαθμολογικά κέντρα των πανελλαδικών εξετάσεων δείχνει ότι οι μαθητές έχουν συγκεχυμένες αντιλήψεις για ορισμένες πολύ βασικές έννοιες από όλο το φάσμα της διδακτέας ύλης Μαθηματικών στο Γυμνάσιο και το Λύκειο. Στο σεμινάριο θα εξετάσουμε αρχικά ορισμένα θέματα πανελλαδικών εξετάσεων στα οποία εκδηλώθηκαν μαζικά αυτές οι αντιλήψεις και προκάλεσαν πολύ χαμηλές επιδόσεις των υποψηφίων. Στη συνέχεια θα παρουσιάσουμε δραστηριότητες με ασκήσεις και προβλήματα από τη διδακτέα ύλη οι οποίες αναδεικνύουν τις παρανοήσεις για τις συγκεκριμένες έννοιες, αλλά και τρόπους διδακτικής διαχείρισης αυτών των δραστηριοτήτων που μπορούν να συμβάλουν ώστε να αποκτήσουν οι μαθητές μια βαθύτερη κατανόηση αυτών των εννοιών.

Λίγα λόγια για τον ομιλητή
Ο Γιάννης Θωμαΐδης είναι πτυχιούχος και διδάκτορας του τμήματος Μαθηματικών του Α.Π.Θ. Έχει διδάξει Μαθηματικά για περισσότερα από 40 χρόνια, αρχικά στην ιδιωτική (φροντιστηριακή) και για μία 35ετία στη δημόσια εκπαίδευση. Διετέλεσε διευθυντής του Πειραματικού Σχολείου του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και την περίοδο 2007-2018 άσκησε καθήκοντα σχολικού συμβούλου στη Θεσσαλονίκη και το Κιλκίς. Έχει επίσης διδάξει Μαθηματικά και Διδακτική των Μαθηματικών στο τμήμα Εκπαιδευτικής & Κοινωνικής Πολιτικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Α.Π.Θ. Από το 2012 διδάσκει το μεταπτυχιακό μάθημα Αξιοποίηση της Ιστορίας των Μαθηματικών στη Διδακτική τους στο τμήμα Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Αθηνών και στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Α.Π.Θ. Εργασίες του έχουν δημοσιευτεί σε ελληνικά και ξένα περιοδικά και είναι συγγραφέας 8 βιβλίων.

Λεπτομέρειες για τη σύνδεση στη ψηφιακή αίθουσα
Για τη σύνδεση στην ψηφιακή αίθουσα δεν απαιτείται εγγραφή ή εγκατάσταση κάποιας εφαρμογής. Κατά τη μετάβαση στη σελίδα του συνδέσμου θα ξεκινήσει να κατεβαίνει μία εφαρμογή και θα σας συσταθεί να την εγκαταστήσετε. Παρόλ’ αυτά, δε χρειάζεται. Μπορείτε να συνεχίσετε πατώντας στο σύνδεσμο με τίτλο «Join from browser». Εκεί θα δώσετε ένα ψευδώνυμο και προαιρετικά ένα email. Δεν απαιτείται να έχετε κάμερα, αλλά χρειάζεται να έχετε μικρόφωνο και ηχεία ή ακουστικά. Εναλλακτικά, η είσοδος μπορεί να γίνει μέσω τηλεφώνου. Στην περίπτωση αυτή η επικοινωνία γίνεται μόνο μέσω ήχου, όπως σε μία τηλεφωνική κλήση (χωρίς εικόνα). Καλείτε στο 2119902394 και όταν ένα αυτοματοποιημένο μήνυμα στα αγγλικά θα ζητήσει το access code της τάξης πληκτρολογείτε 143664403#. Έπειτα, στην περίπτωση που ζητηθεί Attendee ID, πατάτε δίεση και πάλι (δεν το ζητάει πάντα)