Σελίδες

About

10 Μαΐου 2021

Διατροφή : Τα πιο υγιή λαχανικά του πλανήτη


Επειδή όλοι θέλουμε να έχουμε μία υγιή και ισορροποιμένη διατροφή, οφείλουμε να έχουμε στην διατροφή μας πολύ συγκεκριμένες συνήθειες για να είμαστε υγιής και να διατηρούμε το φυσιολογικό μας βάρος. Γι αυτό τον λόγο σου βρήκαμε και σου παραθέτουμε πολύ υγιή λαχανικά για να απολαμβάνεις εσύ και οι δικοί σου.

Κάρδαμο


 

  •  Το πράσινο λαχανικό είναι μια εξαιρετική πηγή φυλλικού οξέος, η οποία έχει αποδειχθεί ότι διεγείρει την απώλεια βάρους. Στην πραγματικότητα, μια μελέτη , διαπίστωσε ότι εκείνοι με τα υψηλότερα επίπεδα φυλλικού οξέος χάνουν περίπου 8,5 φορές περισσότερο βάρος κατά τη δίαιτα από εκείνους με τα χαμηλότερα επίπεδα φυλλικού οξέος. Επί πλέον, διαπιστώθηκε ότι η υψηλότερη πρόσληψη φωλλικού οξέος μειώνει τον κίνδυνο καρκίνου του μαστού.
  • Εκτός από το κάρδαμο, άλλες καλές πηγές φυλλικού οξέος περιλαμβάνουν σπανάκι, σπαράγγια και παπάγια.

Αγκινάρες


 

  •  Η  αγκινάρα ,έχει σχεδόν διπλάσια ποσότητα ινών από το λάχανο (10,3 g ανά μεσαίο αγκινάρα, ή 40 τοις εκατό της ημερήσιας ίνας που χρειάζεται η μέση γυναίκα) και μία από τις υψηλότερες πρωτεΐνες στα λαχανικά. 

Αρακάς


Ένα φλιτζάνι αρακά περιέχει οκτώ φορές την πρωτεΐνη ενός φλιτζανιού σπανάκι. Και με σχεδόν το 100 τοις εκατό της ημερήσιας αξίας της βιταμίνης C σε ένα φλιτζάνι, Έτσι, θα σας βοηθήσουν να διατηρήσετε το ανοσοποιητικό σας σύστημα. 

Πιπεριές


  • Μπορεί να έχετε ακούσει ότι οι πικάντικες καυτερές πιπεριές μπορούν να σας βοηθήσουν να κάψετε θερμίδες, αλλά ξέρατε ότι οι ήπιες πιπεριές μπορούν να έχουν το ίδιο αποτέλεσμα; Χάρη στην ένωση που ενισχύει τον μεταβολισμό, και την υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη C, οι γλυκές κόκκινες και πράσινες πιπεριές μπορούν να σας βοηθήσουν να χάσετε βάρος.

Μπρόκολλο

  • Σύμφωνα με τους ειδικούς, το μπρόκολο περιέχει ένα φυτοθρεπτικό συστατικό που ονομάζεται σουλφοραφάνη που αυξάνει την τεστοστερόνη και καταπολεμά την αποθήκευση σωματικού λίπους . Είναι επίσης πλούσιο σε βιταμίνη C ,ένα θρεπτικό συστατικό που μπορεί να μειώσει τα επίπεδα κορτιζόλης σε καταστάσεις άγχους.
Καρότα

 

  • Τα καρότα είναι μια εξαιρετική πηγή βιταμίνης Α, βιταμίνης C, βιταμίνης Κ, καλίου και φυτικών ινών. Το βήτα-καροτένιο – η ένωση που δίνει στα καρότα την πορτοκαλί απόχρωση – έχει συνδεθεί με μειωμένο κίνδυνο εμφάνισης ορισμένων τύπων καρκίνου. Σε περισσότερες από 3.000 γυναίκες, εκείνες που είχαν υψηλότερα επίπεδα βήτα-καροτίνης στο αίμα τους είχαν 59% χαμηλότερο κίνδυνο για έναν συγκεκριμένο τύπο καρκίνου του μαστού. Από τις γυναίκες με χαμηλότερα επίπεδα . Μια άλλη σχετική ένωση που βρέθηκε επίσης στα καρότα, το άλφα-καροτένιο, μείωσε τον κίνδυνο καρκίνου κατά περίπου 39 τοις εκατό.