Σελίδες

About

20 Δεκεμβρίου 2021

Μετάλλαξη Όμικρον: Αυτά είναι τα βασικά συμπτώματα


O καθηγητής Παθολογικής Φυσιολογίας, Νίκος Σύψας, μιλώντας σε ενημερωτική εκδήλωση της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ, μίλησε για τα συμπτώματα του κορονοϊού από την αρχή του πρώτου πανδημικού κύματος μέχρι τώρα και κατά πόσο οι μεταλλάξεις έπαιξαν ρόλο σε αυτό.

Ο κ. Σύψας τόνισε πως «στην αρχή οι ασθενείς με covid ταλαιπωρούνταν κυρίως από πυρετό, ξηρό επίμονο βήχα και σε μικρό βαθμό γαστρεντερικές διαταραχές». Ωστόσο, όπως είπε, «τα πράγματα αλλάξαν όταν ήρθε η παραλλαγή Δέλτα».

«Πλέον κυριαρχούν τα συμπτώματα του κρυολογήματος. Μύτη που τρέχει, πονόλαιμος και πονοκέφαλος είναι τα βασικά συμπτώματα», επισήμανε ο Νίκος Σύψας.

Ακόμη, ο καθηγητής Παθολογικής Φυσιολογίας ανέφερε και τα πρώτα στοιχεία για τα συμπτώματα που εμφανίζει ο ασθενής με την μετάλλαξη Όμικρον.

«Ήδη τα στοιχεία των πρώτων εβδομάδων δείχνουν ξανά κοινό κρυολόγημα. Οι ασθενείς ταλαιπωρούνται με πονοκέφαλο, κόπωση και μύτη που τρέχει», υπογράμμισε.

«Σε περίπτωση λοιπόν που αναρωτηθεί κανείς τι έχει, η απάντηση είναι ”Δεν γνωρίζω”, οπότε η λύση είναι τεστ και κατά προτίμηση μοριακό», κατέληξε ο κ. Σύψας.