Σελίδες

About

31 Μαρτίου 2022

Λάκης Βασιλειάδης: Συνεχίζεται η απρόσκοπτη λειτουργία του Ογκολογικού Τμήματος του Νοσοκομείου Γιαννιτσών


Ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας Λάκης Βασιλειάδης ενημερώθηκε από τον Διοικητή της 3η ΥΠΕ κ. Π. Μπογιατζίδη και τον Αν. Διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Πέλλας, κ. Ευ. Λόγγο, πως ολοκληρώνεται η διαδικασία αναπλήρωσης παθολόγου-ογκολόγου για το ογκολογικό τμήμα της Νοσοκομειακής Μονάδας Γιαννιτσών.

Το προσωρινό κενό είχε προκύψει από την προγραμματισμένη άδεια της μοναδικής ιατρού του τμήματος, θέμα για το οποίο ο Λάκης Βασιλειάδης είχε απευθυνθεί στον Υπουργό Υγείας σε συνάντησή τους στις 19 Ιανουαρίου. Ο Υπουργός τότε είχε διαβεβαιώσει τον Βουλευτή ότι δεν θα προκύψει κανένα πρόβλημα στη λειτουργία του τμήματος, ενώ είχε επικοινωνήσει επί τόπου και με την Πρόεδρο του Συλλόγου Καρκινοπαθών Γιαννιτσών κ. Ε. Μυστακίδου, στην οποία δεσμεύτηκε για την εύρυθμη λειτουργία του.

Στην ίδια συνάντηση ο Υπουργός συμφώνησε με τον Λάκη Βασιλειάδη πως υπάρχει μεγάλη ανάγκη περαιτέρω μόνιμης ενίσχυσης του ογκολογικού τμήματος με ιατρικό προσωπικό, καθώς οι ανάγκες είναι μεγάλες, αφού το τμήμα εξυπηρετεί πάνω από 500 τακτικούς ασθενείς και ασθενείς υπό παρακολούθηση. Ήδη έχουν δρομολογηθεί οι διαδικασίες ενίσχυσης του Νοσοκομείου ώστε να διασφαλιστεί η εξυπηρέτηση των αναγκών των πολιτών της Πέλλας με προκήρυξη νέων θέσεων ογκολογών καθώς και με μετακινήσεις του απαραίτητου ιατρικού προσωπικού.

Ο Λάκης Βασιλειάδης θα συνεχίσει τις παρεμβάσεις του ώστε να επιλυθεί οριστικά αυτό το ευαίσθητο θέμα.