Σελίδες

About

06 Μαΐου 2021

5 τροφές που μπορείς να τρως συνέχεια χωρίς να παχαίνεις


Πολλές φόρες ίσως έχετε ευχηθεί να υπήρχαν τροφές που θα μπορούσατε να τις τρώτε συνέχεια και να μην παχαίνετε και ευτυχώς, σύμφωνα με τους διαιτολόγους, υπάρχουν! Είναι τρόφιμα που σχεδόν όλες τα έχουμε στην κουζίνα μας, αλλά δεν φροντίζουμε να τα τρώμε καθημερινά. Εκτός από τη γυμναστική, καλό είναι να μην αγνοούμε τις διατροφικές συνήθειες και το πόσο σημαντικές είναι στη διατήρηση του βάρους. Το τελευταίο μπορούν να το επιβεβαιώσουν και οι διαιτολόγοι καθώς θεωρούν πως οι διατροφικές μας επιλογές πρέπει να είναι στην κορυφή της λίστας κάθε φορά που θέλουμε να χάσουμε βάρος.

Αυγά

Τα αυγά αποτελούν μια από τις κύριες πηγές πρωτεϊνών,θρεπτικών συστατικών και σιδήρου. Βοηθάνε στην απώλεια του βάρους καθώς περιέχουν λίγες θερμίδες. Είναι από τα πιο εύκολα και γρήγορα γεύματα που μπορείτε να έχετε μαζί σας. Προσπαθήστε να τρώτε ένα βραστό αυγό κάθε πρωί και θα νιώθετε πλήρεις μέχρι το μεσημεριανό σας.

Μούρα

Υπάρχουν διαφορετικά είδη μούρων όπως τα βατόμουρα και τα μύρτιλα που είναι εξαιρετική πηγή φυτικών ινών και βοηθούν στη μείωση του βάρους. Ρυθμίζουν το επίπεδο του σακχάρου του αίματος και βοηθούν στην καταπολέμηση των φλεγμονών. Δοκιμάστε τα με γιαούρτι ή σε σαλάτες. Αλλά και από μόνα τους είναι νόστιμα για τις στιγμές που θέλετε ένα γρήγορο και υγιεινό σνακ.

Ξηροί καρποί

Με μία υγιείνη διατροφή που περιλαμβάνει τους ξηρούς καρπούς μπορείτε να νιώθετε χορτάτες όταν είστε σε δίαιτα. Όλοι οι ξηροί καρποί περιέχουν χαμηλά λιπαρά, βιταμίνες και ιχνοστοιχεία που χρειάζεται το σώμα σας. Μπορείτε να τους τρώτε όταν θέλετε κάτι να “τσιμπήσετε” και θα σας γεμίσουν με ενέργεια.

Γιαούρτι

Το ελληνικό γιαούρτι είναι καλύτερο σε σύγκριση με τα υπόλοιπα γιαούρτια καθώς περιέχει ασβέστιο, κάλιο και είναι πλούσια πηγή πρωτεϊνών. Μπορείτε να το συνδυάσετε με δημητριακά και μούρα για ένα θρεπτικό γεύμα.

Γλυκοπατάτες

Οι γλυκοπατάτες συμπεριλαμβάνονται συχνά σε μία δίαιτα καθώς συνδυάζονται ιδανικά με τα περισσότερα φαγητά και μαγειρεύονται με ποικίλους τρόπους. Περιέχον σίδηρο και τις βιταμίνες C και D. Έχουν γλυκιά, νόστιμη γεύση και αποτελούν μια οικονομική πρόταση.