Σελίδες

About

29 Μαρτίου 2012

Ανακοίνωση ΔΗΜΤΟ ΝΔ Γιαννιτσών για ενδεχόμενη λειτουργία κέντρου υποδοχής μεταναστών στα Γιαννιτσά ] Ανακοίνωση ΔΗΜΤΟ ΝΔ Γιαννιτσών για ενδεχόμενη λειτουργία κέντρου υποδοχής μεταναστών στα Γιαννιτσά

altΜε ιδιαίτερη ανησυχία πληροφορούμαστε από τον τύπο για το ενδεχόμενο σύστασης και λειτουργίας στα Γιαννιτσά Κέντρο Κράτησης Μεταναστών. Σύμφωνα με τη δήλωση του Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, «σε περίπτωση που οι Περιφερειάρχες δεν αποστείλουν την πρόταση τους για την εγκατάσταση λαθρομεταναστών σε στρατόπεδα στις περιφέρειες τους, το θέμα θα τακτοποιηθεί με νομοθετική ρύθμιση».

Δεδομένου ότι η λίστα με τα 32 στρατόπεδα της χώρας που προτείνει το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη (συμπεριλαμβάνεται το στρατόπεδο Σκύδρας) για τη δημιουργία κέντρου φιλοξενίας μεταναστών, δεν είναι οριστική και ενδέχεται να τροποποιηθεί, το ενδεχόμενο για τη λειτουργία κέντρου κράτησης μεταναστών στα Γιαννιτσά παραμένει ανοιχτό.
Το έλλειμμα σοβαρού σχεδιασμού και μεταναστευτικής πολιτικής του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, μεταφέρεται κατά τρόπο απαράδεκτο στις τοπικές κοινωνίες. Η διαμόρφωση και υλοποίηση μιας ολοκληρωμένης μεταναστευτικής πολιτικής, θα συμβάλλει καθοριστικά στην αποτροπή κοινωνικών παθογενειών, όπως η γκετοποίηση και οι διακρίσεις σε βάρος των μεταναστών στις διάφορες πτυχές της κοινωνικής ζωής. Απαιτείται λοιπόν, ιδιαίτερα σε περίοδο της οικονομικής κρίσης, ο σχεδιασμός, η εκπόνηση και η υλοποίηση αποτελεσματικών σχεδίων δράσης, προκειμένου εκτός των άλλων να μην αναδειχτούν συμπεριφορές αβεβαιότητας, ανασφάλειας, ξενοφοβίας και ρατσισμού.
Συνεπώς η Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας, η Δημοτική Αρχή Πέλλας και οι υπόλοιποι φορείς πρέπει να είναι έτοιμοι για να προβάλλουν τις προτάσεις και τα επιχειρήματα εκείνα, που θα αποτρέψουν τη δημιουργία τέτοιου κέντρου στο Δήμο μας.