Σελίδες

About

30 Απριλίου 2012

Δεύτερη Εκπαιδευτική αποστολή της ΔΗ.Κ.Ε.Π.Α. Πέλλας στην Ιταλία


- Εκπαιδευτική σύμπραξη Grundtvig, Ευρωπαϊκή Κεραμική και Ψηφιδωτό από την παράδοση στην καινοτομία

Στα πλαίσια του Εκπαιδευτικού προγράμματοςGrundtvig, που αφορά την εκπαίδευση ενηλίκων στον Πολιτισμό, ομάδα εκπαιδευομένων και εκπαιδευτών των Καλλιτεχνικών Εργαστηρίων Κεραμικής και Ψηφιδωτού της ΔΗ.Κ.Ε.Π.Α.Π, πραγματοποίησαν το δεύτερο ταξίδι στην περιοχή της Τοσκάνης, Ιταλίας, στη Διεθνή Σχολή Κεραμικής  LaMeridiana, από 17 έως  21 Απριλίου...

Το Ίδρυμα αυτό αποτελεί τον Ιταλικό εταίρο της σύμπραξης και δραστηριοποιείται στη διοργάνωση σεμιναρίων Κεραμικής με Εκπαιδευτές Διεθνούς φήμης από όλο τον κόσμο.

Επίσης, σε συνεργασία με τον Δήμο του Certaldo Aldoθεσμοθέτησαν το Eικαστικό γεγονός «Concreta», που αφορά την παρουσίαση των Διεθνών σύγχρονων τάσεων στην Κεραμική Τέχνη  με Έκθεση έργων σε όλη την πόλη.
Το δεύτερο έτος του προγράμματος αφορά στην καινοτομία στις τέχνες της Κεραμικής και του Ψηφιδωτού και γι αυτό το  Εκπαιδευτικό πρόγραμμα περιελάμβανε:
- Ξενάγηση, ιστορικό, στόχοι της Σχολής La Meridiana.
- Σεμινάριο από τον Κεραμίστα Pietro Madalena, σύγχρονων  τεχνικών διακόσμισης κεραμικών έργων με χρωματιστούς υγρούς πυλούς, πρακτική από τους εκπαιδευόμενους.

- Παρουσίαση από τις  Εκπαιδεύτριες των 
Εργαστηρίων της ΔΗ.Κ.Ε.Π.Α.Π. Αγγελικής Παπαδοπούλου και Πετρίνας Βάσσου, του κοινού έργου Κεραμικής και Ψηφιδωτού μεγάλων διαστάσεων, που πρόκειται να γίνει για το Πνευματικό Κέντρο Γιαννιτσών, με θέμα Γραφή, γλώσσες και ρυθμός στο οποίο θα συμμετέχουν οι εταίροι από την Ιταλία και Ουγγαρία.
- Ξενάγηση στα Uffici της Φλωρεντίας, την μεγαλύτερη συλλογή έργων τέχνης της Αναγέννησης.
- Επίσκεψη στην περιοχή Ανσεντόνια και το Μεσαιωνικό χωριό Καπάλμπι.
    

 - Επίσκεψη στον Kήπο των Ταρώ της Γλύπτριας Νίκη ντε Σαν Φάλ, που  αφορά σε γλυπτά έως 20 μέτρα στα οποία χρησιμοποίησε τις τέχνες της κεραμικής  και του ψηφιδωτού για να τα διακοσμήσει.
Εκπαιδευόμενοι και Εκπαιδευτές επέστρεψαν με τις καλύτερες εντυπώσεις  κι από αυτό το εκπαιδευτικό ταξίδι και με ανανεωμένη διάθεση συνεχίζουν την δραστηριότητά τους  στα εργαστήρια.