Σελίδες

About

30 Απριλίου 2012

Ανοικτή συγκέντρωση του ΚΚΕ στον πεζόδρομο των Γιαννιτσών


Στον Πεζόδρομο των Γιαννιτσών ( Πλατεία ΕΠΟΝ ) πραγματοποίησε την προεκλογική του συγκέντρωση το ΚΚΕ το βράδυ της Κυριακής 29 Απρίλη . Ήταν μια συγκέντρωση με μεγάλη συμμετοχή κόσμου και με παλμό από τα συνθήματα των συγκεντρωμένων .
Ομιλητές ήταν οι υποψήφιοι βουλευτές του ΚΚΕ Αποστολίδης Μπάμπης & Χατζηβασιλειά-δου Κατερίνα , ενώ σύντομους χαιρετισμούς απεύθυναν επίσης  οι συνυποψήφιοί τους Κανάκης Μάνος & Γιώγας Παναγιώτης .

Ο Αποστολίδης Μπάμπης μίλησε για τον πολύπαθο και πανάκριβο για το λαό σύστημα υγείας και στο Νομό Πέλλας , τονίζοντας «την υποβάθμιση των παροχών υγείας και την εμπορευ-ματοποίησή τους για τον απλό λαό . Η κατάσταση , που βιώνει ο καθένας στα Νοσοκομεία & τα Κέντρα Υγείας , είναι απαράδεκτη . Η υγεία από ανθρώπινο αγαθό , έχει καταντήσει πανάκριβο εμπόρευμα για τους ανθρώπους της δουλειάς» .
Αναφέρθηκε ακόμη ο Αποστολίδης Μπάμπης στις «υποκριτικές επιθέσεις αριστεροσύνης , που δέχεται τελευταία το ΚΚΕ από κόμματα και σχηματισμούς συνδιαχείρισης της κρίσης . Πρόκειται για αφερέγγυες δυνάμεις , που δεν παλεύουν ουσιαστικά για ανατροπή της αρνητικής διακυβέρνησης για τα λαϊκά στρώματα και έχουν πρεμούρα για τη κατάληψη υπουργικών θώκων για καλύτερη διαχείρισή της . Είναι αυτές οι «αριστερές» δυνάμεις , που με την υπερψήφιση της Συνθήκης του Μάαστριχτ , άνοιξαν το δρόμο για τη διάλυση εργασιακών σχέσεων , κλείσιμο μικρομάγαζων και εξάπλωση των πολυεθνικών , συρρίκνωση της αγροτικής παραγωγής και μείωση του αγροτικού εισοδήματος .
Οι υποκριτικές τους προτάσεις , προεκλογικά προς το ΚΚΕ , είναι ξεκάθαρο πως αγνοούν τη σταθερή προσήλωση του Κόμματος στην ανατροπή της αντιλαϊκής βάρβαρης καπιταλιστικής εξουσίας . Το ΚΚΕ είναι ουσιαστικά κατά του μνημονίου , γιατί δεν αναγνωρίζει κανένα χρέος του λαού και πιστεύει , ότι την κρίση πρέπει να πληρώσει η πλουτοκρατία που τη δημιούργησε όλα αυτά τα χρόνια με τα υπερκέρδη της και το ξεζούμισμα του λαού . Το αποδεικνύουν αυτό τα 600 δις των καταθέσεών της στις τράπεζες της Ελβετίας και οι παραφουσκωμένες  off – shore εταιρίες της» .
Στην τοποθέτησή της η Χατζηβασιλειάδου Κατερίνα τόνισε  : «Πρέπει να καταδικαστούν με αποφασιστικότητα το ΠΑΣΟΚ & η ΝΔ , που ευθύνονται για τη διακυβέρνησή τους όλα αυτά τα χρόνια και έφερε τα λαό μας στο χείλος του γκρεμού . Ο αποφασισμένος λαός δεν πρέπει να ενδώσει στους εκβιασμούς & τα τρομοκρατικά διλήμματά του λίγο πριν τη κάλπη . Ούτε βέβαια να ξεγελαστεί από τα διάφορα «αντιμνημονιακά» σχήματα «δεξιά & αριστερά» , που θέλουν διαχείριση της καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης μέσα στη λυκοσυμμαχία της ΕΕ & στις πλάτες του λαού μας  και άρα ουσιαστικά καμία αντίσταση στη δανειακή σύμβαση & το μνημόνιο .
Στις εκλογές μπορεί να γίνει μια πρώτη νίκη του λαού μας για ανατροπή & απόκρουση των προαποφασισμένων αντιλαϊκών μέτρων που έρχονται τον Ιούνη . Μόνο η ρήξη με την ΕΕ και τα μονοπώλια μπορεί να οδηγήσει σε μονομερή διαγραφή του χρέους . Η υπερψήφιση του ΚΚΕ από τα λαϊκά στρώματα είναι το πρώτο βήμα για κοινωνικοποίηση του παραγόμενου απ’αυτά πλούτου σε όφελός τους και όχι των εμποροβιομηχάνων & των τραπεζιτών» , έκλεισε την ομιλία της η Χατζηβασιλειάδου Κατερίνα .